Strategisk HR

Strategisk HR handler om å avstemme HR-funksjonene med organisasjonens overordnede mål og strategier. Dette innebærer å planlegge og implementere tiltak som støtter forretningsvekst, utvikler talent og styrker organisasjonskulturen. Gjennom strategisk HR bidrar man til langsiktig suksess og konkurransefortrinn.
Forside NY main Neg 3x 1

Strategisk HR handler om å integrere menneskelige ressurser i organisasjonens overordnede strategiske planlegging for å oppnå langsiktig suksess. For HR-avdelingen, innebærer strategisk HR å bevege seg bort fra tradisjonelle, administrative HR-funksjoner og fokusere på å utvikle og implementere tiltak som støtter organisasjonens visjon, mål og verdier. Dette krever en helhetlig tilnærming som kombinerer dyptgående innsikt i forretningsstrategi med en forståelse av hvordan man best kan utnytte medarbeidernes potensial.

En nøkkelkomponent i strategisk HR er å sikre at rekrutterings- og talentstyringsprosesser er tett knyttet til organisasjonens langsiktige mål. Dette inkluderer å identifisere hvilke ferdigheter og kompetanser som vil være nødvendige i fremtiden, og å utvikle strategier for å tiltrekke, utvikle og beholde disse talentene.

Utvikling av lederskap er en annen kritisk del av strategisk HR. Gode ledere er essensielle for å drive organisasjonen fremover, og HR må sørge for at det finnes robuste programmer for lederutvikling og suksessplanlegging.

Engasjement og medarbeidertilfredshet er også viktige faktorer i strategisk HR. HR må utvikle initiativer som fremmer en sterk organisasjonskultur, forbedrer arbeidsmiljøet og øker medarbeidernes engasjement.

Strategisk HR innebærer også en proaktiv tilnærming til endringsledelse. I en stadig skiftende forretningsverden må organisasjoner være smidige og tilpasningsdyktige. HR spiller en nøkkelrolle i å forberede og støtte ansatte gjennom endringer.

Strategisk HR innebærer også å bruke teknologi og dataanalyse for å informere beslutningstaking og måle effekten av HR-tiltak, identifisere problemområder og kontinuerlig forbedre HR-strategier og praksiser.

Strategisk HR er en avgjørende funksjon som går utover tradisjonelle HR-oppgaver for å bidra til organisasjonens langsiktige suksess.

Artikler

Dame ved Skrivebord credit Violeta Stoimenova
02.05.2024
Bør HR innta en ny rolle?
Bør HR innta en ny rolle?
HR trender 2024 Credit Antonio Guillem
15.02.2024
HR-trender 2024
HR-trender 2024
Ressursplanlegging liten
11.01.2024
HR Business Partner i praksis - erfaringer fra ulike virksomheter
HR Business Partner i praksis - erfaringer fra ulike virksomheter

Rapporter

Hva holder 2023 forsidebilde ikon
rapport
Hva holder direktørene våkne om natta?
Forside CPA 2023
rapport
Creating People Advantage 2023
Hva holder 2023 forsidebilde ikon
rapport
Hva holder direktørene våkne om natta?
Forside CPA 2023
rapport
Creating People Advantage 2023

Webinarer og foredrag

Lurer du på hva evidensbasert HR er?
19.04.2024
Lurer du på hva evidensbasert HR er?
Logg inn
Hvordan tilpasse HR til virksomhetens behov
11.03.2024
Hvordan tilpasse HR til virksomhetens behov
Logg inn
Fremtidens HR
10.11.2023
Fremtidens HR
Logg inn

Arrangementer

Åpne alle
Konferanse
Lederutviklingskonferansen 2024 - 28. august på Thon Hotel Storo

Endringskapasitet er et konkurransefortrinn som gjelder både virksomheter, ledere og medarbeidere. De siste årene har det vokst frem et behov for å ha et mer bærekraftig arbeidsliv, og dermed har det blitt viktigere å gi ledere på alle nivå de riktige verktøyene for å lede andre, men også for å lede seg selv. På årets lederutviklingskonferanse lærer du mer om:

  • Hva sier forskningen om hva som virker i lederutvikling?
  • Hva kan vi lære om utvikling av ledere i frivilligheten
  • Hvordan gjøre lederutvikling uten store ressurspådrag?

Lederutviklingskonferansen 2024 artikkel format2
Har du spørsmål om strategisk HR, ta kontakt med:
Sven Kinden Iversen
Sven Kinden Iversen
Fagansvarlig HR

+ 47 992 87 313
sven.iversen@hrnorge.no

Ønsker du å bli medlem?
Vi er interesseorganisasjonen for deg som er opptatt av HR, ledelse, organisasjon og arbeidsliv!

Som medlem holder du deg oppdatert innen HR og ledelse og får tilgang til kompetanse og verktøy som hjelper deg å utvikle virksomheten strategisk for fremtiden og praktisk i arbeidshverdagen.

Teamwork NY Main Neg 1
Nyhetsbrev

HR Norge formidler forskning, nyheter og trender innen HR-området fra våre nettverk.

Nyhetsbrev Main Neg