Hva er HR

HR, eller Human Resources, handler om å forvalte en organisasjons viktigste ressurs – menneskene. Dette inkluderer rekruttering, opplæring, utvikling, og ivaretakelse av ansatte for å skape en produktiv og trivelig arbeidsplass. HR spiller en sentral rolle i å fremme bedriftens kultur, trivsel og prestasjon.
Forside NY main Neg 3x 1

HR, eller Human Resources, er hjertet av enhver organisasjon når det gjelder å tiltrekke, utvikle og beholde talentfulle medarbeidere. For HR-avdelingen, innebærer dette en strategisk og operativ rolle som strekker seg over en rekke viktige funksjoner. Fra rekruttering og opplæring til medarbeiderengasjement og organisatorisk utvikling, er HR ansvarlig for å sikre at virksomheten har de riktige menneskene med de riktige ferdighetene på rett sted til rett tid.

Rekruttering er en av de mest synlige funksjonene innen HR. Dette inkluderer å utvikle stillingsannonser, gjennomføre intervjuer, og velge kandidater som passer både til stillingen og organisasjonskulturen.

Når nye medarbeidere er ombord, sørger HR for at de blir integrert i organisasjonen på en smidig måte gjennom effektive onboarding-programmer for å sikre en rask overgang til full produktivitet.

Medarbeiderutvikling er en kontinuerlig prosess som HR administrerer gjennom ulike lærings- og utviklingsprogrammer. Målet er å sikre at medarbeiderne kontinuerlig forbedrer sine ferdigheter og er forberedt på fremtidige utfordringer.

Engasjement og medarbeidertilfredshet er også viktige faktorer i strategisk HR. HR må utvikle initiativer som fremmer en sterk organisasjonskultur, forbedrer arbeidsmiljøet og øker medarbeidernes engasjement.

HR spiller også en viktig rolle i å sikre at virksomheten overholder arbeidsrettslige krav og reguleringer. Dette inkluderer å utvikle og implementere retningslinjer og prosedyrer som beskytter både arbeidsgivere og ansatte, samt håndtere konflikter og disiplinærsaker på en rettferdig og effektiv måte.

Organisasjonsutvikling og -design er en annen nøkkelfunksjon innen HR, hvor HR jobber strategisk med å forbedre organisasjonsstrukturer, prosesser og kulturer for å øke effektiviteten og tilpasningsevnen. Dette krever tett samarbeid med ledelsen for å implementere endringer som støtter virksomhetens langsiktige mål.

HR er en allsidig og strategisk funksjon som er avgjørende for enhver organisasjons suksess. For ansatte innen området, handler det om å balansere menneskelige behov med organisasjonens mål, og skape en arbeidsplass der både virksomheten og medarbeiderne kan vokse og trives.

Artikler

Dame ved Skrivebord credit Violeta Stoimenova
02.05.2024
Bør HR innta en ny rolle?
Bør HR innta en ny rolle?
Harald Kjølner
16.04.2024
Hvordan OKR kan hjelpe HR
Hvordan OKR kan hjelpe HR
HR trender 2024 Credit Antonio Guillem
15.02.2024
HR-trender 2024
HR-trender 2024

Rapporter

HR undersøkelsen 2023 forsidebilde ikon
rapport
HR-undersøkelsen 2023
Forside CPA 2023
rapport
Creating People Advantage 2023
HR undersøkelsen 2023 forsidebilde ikon
rapport
HR-undersøkelsen 2023
Forside CPA 2023
rapport
Creating People Advantage 2023

Webinarer og foredrag

Hvordan tilpasse HR til virksomhetens behov
11.03.2024
Hvordan tilpasse HR til virksomhetens behov
Logg inn
Lurer du på hva evidensbasert HR er?
19.04.2024
Lurer du på hva evidensbasert HR er?
Logg inn
Fremtidens HR
10.11.2023
Fremtidens HR
Logg inn

Arrangementer

Åpne alle
Ønsker du å vite mer om hva HR er, ta kontakt med:
Sven Kinden Iversen
Sven Kinden Iversen
Fagansvarlig HR

+ 47 992 87 313
sven.iversen@hrnorge.no

Ønsker du å bli medlem?
Vi er interesseorganisasjonen for deg som er opptatt av HR, ledelse, organisasjon og arbeidsliv!

Som medlem holder du deg oppdatert innen HR og ledelse og får tilgang til kompetanse og verktøy som hjelper deg å utvikle virksomheten strategisk for fremtiden og praktisk i arbeidshverdagen.

Teamwork NY Main Neg 1
Nyhetsbrev

HR Norge formidler forskning, nyheter og trender innen HR-området fra våre nettverk.

Nyhetsbrev Main Neg