International HR day 20. mai - dagen vi feirer HR

HR handler om mennesker og organisasjon. Vi utgjør en profesjon, representerer et fagfelt, er en del av all ledelse og er en funksjon i virksomheten. Vi skaper verdi for virksomheten, den enkelte og samfunnet. 20. mai feirer vi oss selv.

Ideen ble først unnfanget i Irland og Litauen. Er vi i HR egentlig gode nok til å bygge bevissthet og stolthet om den betydningsfulle rollen HR -området har; for virksomheten, den enkelte og samfunnet rundt oss?
Så ble stadig flere land involvert og den europeiske HR-organisasjonen EAPM plukket opp tråden. I 2021 markeres dagen i alle verdenshjørner og mange land - også i Norge. "The International HR day" er institusjonalisert og blitt til en feiring på tvers av landegrenser, i de enkelte land og også internt i mange virksomheter

Meld deg på webinarer - følg dagen på sosiale media


HR Norge markerer dagen med to webinarer. Først et internasjonalt, i regi av EAPM, hvor sentrale HR-ledere fra flere land belyser HR sin rolle og hvordan HR kan bidra i det å forme fremtidens virksomheter og arbeidsliv. Meld deg på dette webinaret her.
Daglig leder Even Bolstad i HR Norge er president i EAPM og deltar i panelet. HR Norge er også teknisk produsent.

Senere på dagen inviterer vi til spennende webinar med nyslått HR direktør i Gjensidige, Marit Agner Matheson, med spennende profil og klart syn på hva som er av muligheter og utfordringer for HR området. Hun møter dosent Kåre Slåtten fra Universitetet i Sør-Øst Norge/Høyskolen Kristiania og kjent for alle dem som har gjennomført HR akademiet. Meld deg på dette webinaret her.

Følg med på den internasjonale markeringen - bruk sosiale media

I tillegg kan du følge med på hva som skjer i mange andre land i Europa ved å besøke EAPM sin internasjonale landingsside eller følge EAPM på Linkedin eller Twitter. Følg og bruk hashtaggene #InternationalHRday og #HRshapingthenewfuture så vil du kunne se hva som skjer og deles ikke bare i Norge men også internasjonalt. I løpet av dagen vil HR Norge også poste små videohilsener på HR Norge sine sider - både på Facebook og Linkedin. Der vil du møte et utvalg mennesker vi mener har kloke tanker om HR og HR sin rolle. Lik og del - og få på den måten det gode budskap til å spinne og nå ut til kolleger og det nettverket hver og en av oss har rundt oss.

Gjør aktiviteter i egen virksomhet


Vi håper dette vil inspirere til markering også blant dere som jobber med HR, Hvordan kan dere - i deres nærmlijø, avdeling, virksomhet og lokalsamfunn synliggjøre det vi er og det vi bidrar med?

EAPM activities
Er dette noe dere kan vurdere i din virksomhet?


- Jeg mener at nettopp nå er tiden for å slå seg selv på brystet, klappe hverandre på skulderen og bevisstgjøre oss selv om hvilken fantastisk jobb som har blitt gjort. Ikke minst siste året, hvor koronatrusselen har ligget tungt over oss alle og norske arbeidsliv har endret seg dramatisk. Samtidig kommer det noe godt ut av nesten alt - også korona. Nå ser vi fremover. Hvordan skal vi bidra for å skape det nye arbeidslivet vi ønsker, til glede for virksomhetene, den enkelte og samfunnet vi er en del av? Vær stolte - forbli sultne, er oppfordringen fra Bolstad.

EAPM om International HR day - hvor også forskjellige nasjonale markeringer blir synliggjort