Podcast med Dave Ulrich om ledelse

Dave Ulrich ligger høyt på listen når verdens største tenkere innen ledelse rangeres. Da Dave besøkte Norge rett før korona slo inn, fikk Even Bolstad i HR Norge et intervju med ham hvor hvor temaet er nettopp ledelse. Podcasten er den siste i en serie på tre og er ikke publisert tidligere.

Hør podcasten her:

MP3
32,45 MB
Dave Ulrich on Leadership

Hva kjennetegner en leder som lykkes? Det handler både om ting som forpliktelse, strategisk tenkning og agilitet. Men du bør starte i andre enden, hva god lederutvikling betyr for deg. Derfor er det viktig å starte med kunder, investorer og dem virksomheten skal tjene og levere til, påpeker Ulrich. Med det som utgangspunkt kan man identifisere hva godt lederskap betyr for din virksomhet og bygge lederutviklingen for det.

Mye handler om generiske lederferdigheter, 60-70% anslår Ulrich. Men mye handler også om den enkelte leder, de kvaliteter, styrker og preferanser hver og en av oss har. Og i motsetning til hvor andre argumenterer for mer "Build on your strengths", tar Ulrich til orde for det motsatte. Styrkene dine er der, du vet om dem og vil bruke dem uansett, argumenterer han. I stedet handler mye om å identifisere der du selv ikke er like sterk ikke naturlig legger inn støtet. Da må du i stedet kompensere med disiplin sørge for å sette sammen team som dekker opp for egne svakheter, sier han.

Modell leadership code
Modell fra boken Leadership Code. For bestilling, se lenke lenger ned på siden

Ny kompetansemodell fra RBL og Dave Ulrich (2021)

Podcast er ett av mange tilbud som du får tilgang til som medlem i HR Norge. Denne gangen får du tilgang selv om du ikke er medlem, slik at du får en smakebit på hva et medlemskap kan gi deg. Les mer om medlemskap her.

Ønsker du å høre mer om ledelse er du velkommen til å melde deg på Lederutviklingskonferansen 2021 som går digitalt 26. august.

Les mer om konferansen og se program og påmelding her. Medlemskap gir prisfordel.

Forside program Lederutviklingskonferansen 2021


Dette er siste podcast i en serie på tre.
Her kan du høre de to foregående:

Her kan du bestille boken "Leadership Code" som var mye av utgangspunktet for samtalen i denne siste podcasten https://www.amazon.com/Leaders...

User

Fortsatt ikke medlem?

Bli medlem og få tilgang til nyttige fordeler i Norges største HR- og ledelsesfaglige nettverk.

Se medlemsfordeler