Odagründer er Årets leder

HR Norges lederpris går i år til Odagründer Karl Munthe-Kaas. - Årets vinner har evnet å stå i lederrollen fra etablering og oppstart, gjennom skalering og vekst, og det er imponerende i seg selv, sier juryleder og styreleder i HR Norge, Helle Øverbye.

HR Norges deler hvert år ut prisen til en leder som har utmerket seg. Formålet med prisen er å framheve sammenhengen mellom godt lederskap av mennesker og gode resultater.

- Årets vinner har evnet å stå i lederrollen fra etablering og oppstart, gjennom skalering og vekst, der andre gründere ofte må gi fra seg lederrollen når bedriften vokser. Og det er imponerende i seg selv. Han har vært innovativ og lykkes stort ved hjelp av ny teknologi, har sett muligheter i et allerede veletablert marked, og gjort ting på en helt ny måte når de kommer til noe så dagligdags som å handle mat her i landet. Særlig under pandemien ble denne muligheten en redning for mange, sier Øverbye.

Åpenhetskultur

Oda har vokst kraftig de siste årene. Ved inngangen av 2021 var det rundt 500 ansatte i selskapet, dette var doblet ved starten av 2022 og nå sysselsetter Oda ca. 1500 personer.

- Munthe-Kaas blir beskrevet som en motiverende leder, som engasjerer og er en god motivator. Dette er viktige lederegenskaper. I tillegg har juryen blitt fortalt at han opptatt av åpenhet ovenfor de ansatte og at dette er en kultur han har skapt i Oda – også når det kommer til vanskelige ting, sier Øverbye.

Måtte utvikle seg raskt

- Denne prisen er en veldig hyggelig anerkjennelse av et lederskap som har måttet utvikle seg fort og lære enda raskere. Gründerens hovedoppgave er å plante et flagg, få folk til å yte sitt aller beste, og sørge for at man alltid har koordinert nok ressurser til arbeidet. Det krever en annerledes måte å gjøre ting på, full tillit til folka og en god blanding av ambisjon og gjennomføringskraft, sier Karl Munthe-Kaas.

I juryens begrunnelse trekkes det også frem at prisvinneren er veldig visjonær, og evner å se langt frem på hva som er mulig å få til. Årets leder er en person som klarer å få folk med seg sånn at man tror at selv det umulige er mulig, og har en overbevisningskraft som nesten er overnaturlig.

Les hele juryens begrunnelse her.

Juryen består av styret i HR Norge.

Lederprisen ble delt ut på HR Forum på Scandic Fornebu torsdag 9. november.

For mer informasjon:

Hilde Nordlund Tel: 916 47 472 hilde.nordlund@hrnorge.no

Liselotte Lunde Tel: 959 49 235 no-press@oda.com