Slik kan teknologi drive engasjement og produktivitet

De siste årene har digitaliseringen skutt fart. Men skal du lykkes, må du ha «passion» for brukerne – og det er ofte lettere sagt enn gjort. Vi forelsker oss altfor ofte i verktøyene og løsningene, og ingen skjønner hvorfor brukerne ikke er like forelsket.

Christian Brosstad

På konferansen HR Tech 2022 som går 31. mai kommer Christian Currell Brosstad, kommunikasjonsdirektør i Atea. Han skal snakke om hvordan teknologi kan drive engasjement og øke produktiviteten. Her gir han deg noen konkrete tips om hvordan du kan få med deg medarbeiderne på digitaliseringen.

- Hvordan kan teknologi drive engasjement og øke produktiviteten?

- Du er i en drømmesituasjon når du har medarbeidere som er følelsesmessig engasjert i virksomheten og dets mål. Teknologi kan være med på å forsterke dette. Det finnes i dag masse teknologi som kan støtte medarbeiderne i deres arbeidshverdag. Vi snakker her om gamification, communities, roboter, mikrolæring, automatisering, kunstig intelligens og metaverse. Utfordringene er at man går seg vill i verktøy og løsninger, og glemmer det viktigste av alt, medarbeideren, sier Brosstad.

- Hva legger du i å ha «passion» for brukerne og hvorfor kan det være vanskelig?

- Vi forelsker oss ofte i teknologien, et verktøy eller forretningsproblemet som skal løses, og glemmer hvem som skal bruke løsningen. Skal du lykkes, må du ha en gud, nemlig brukeren. Og ikke la IT-avdelingen styre utviklingen, men forretningen må være i lead. Vær «obsessed with the user experience». Så enkelt, med samtidig så vanskelig. Hvorfor skal det være dårligere på jobben enn de digitale opplevelsene ansatte møter i privatlivet?, spør Brosstad.

- Hvilke konkrete tips har du til hvordan man får medarbeiderne med på digitaliseringen?

- Teknologien har tre hovedoppgaver; støtte jobben som du skal gjøre, skape entusiasme og glede, samt bidra til å nå virksomhetens mål. Når du skal innføre et nytt verktøy, så bør du i hvert fall stille deg følgende spørsmål:

  • Er verktøyet relevant og nyttig - og dekker et behov?
  • Har vi noe tilsvarende verktøy i dag?
  • Hva skal vi gjøre annerledes nå?
  • Er det en god brukeropplevelse?
  • Hvordan kommuniserer vi dette?
  • Er løsningen så god at vi slipper å lage brukermanualer?

- Har du en oppskrift på hvordan øke engasjementet rundt teknologi slik at du blir «helt» i egen organisasjon?

- Det finnes ingen enkel oppskrift på hvordan dette skal gjøres. Men hvis du jobber i denne rekkefølgen, så blir ting enklere. Først folk, deretter prosesser, så kan du se på teknologien, avslutter Christian Currell Brosstad.

HR Tech 2022 vil i år gå både fysisk og live streamet, se program og påmelding:

Påmelding HR Tech 2022 31. mai på Clarion Hotel The Hub i Oslo

Påmelding HR Tech 2022 - live stream

Forside program HR Tech 2022

Flere artikler

HR AI artikkelformat
HR teknologi
Sikker Navigering i AI-landskapet: En oppsummering
Sikker Navigering i AI-landskapet: En oppsummering
HR AI artikkelformat
HR teknologi
Sikker navigering i AI-landskapet - del 4
Sikker navigering i AI-landskapet - del 4
EU flagg
HR teknologi
EU innfører den mye omtalte AI Act
EU innfører den mye omtalte AI Act