Konferanse

HR-konferansen for offentlig sektor 2023

HR konferansen for offentlig sektor 2023 Landingssiden 1610 format
  • Dato:
    17.-19. jan. 2023
  • Hvor:
    Scandic Lillehammer Hotel,
    Turisthotellvegen 6
  • Tid:
    15:00 - 11:30
  • Medlemspris:
    8.500,-
    Ikke-medlem:
    12.000,-
  • Påmeldingsfrist
    Påmelding avsluttet.
HR i offentlig sektor er i en endringsreise uten sidestykke. Det skal jobbes brukersentrert, tverrfaglig og smart. Igjen vil mantraet bli: MER for mindre! Tankesett, kultur og endringskompetanse vil avgjøre hvorvidt HR og sektoren kommer styrket ut av det som kan se ut som en spennende utfordring i året som kommer.

Detaljer

Åpne alle

Foredragsholdere

Annette Selmer
Annette Selmer
Hvordan forebygge og redusere risiko for belastende personalsaker?

Annette Selmer er advokat med egen advokatpraksis og autorisert konfliktmegler. Hun arbeider blant annet som rådgiver for ledere i staten ved håndtering av vanskelige personalsaker, omorganisering og liknende. Hun har lang erfaring fra staten, blant annet som seniorrådgiver i AAD, dommer i Oslo skifterett og som avdelingsdirektør i Justisdepartementet. Selmer er medforfatter av boken Norsk Tjenestemannsrett.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Hvordan skape en kultur som bidrar til mangfold i meningsutveksling og samtidig forebygge ressurskrevende personkonflikter og belastende personalsaker? Annette Selmer gir praktiske verktøy med fokus på;

  • Betydningen av å avklare og sortere ulike typer konflikter/saker som krever forskjellig oppfølging
  • Forankring og god forberedelse før man følger opp en konflikt eller personalsak – en praktisk sjekkliste
  • Hvordan kan HR bidra og fasilitere til god balanse mellom tydelig ledelse og samtidig involvering og ivaretakelse?


Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Siri Abrahamsen
Siri Abrahamsen
Små handlinger, store forskjeller

Siri Abrahamsen er en erfaren og inspirerende foredragsholder som virkelig engasjerer og berører. Abrahamsen møter sitt publikum med en helt spesiell energi og tilstedeværelse. Hun er kunnskapsrik, varm og genuin – og veldig konkret i sine anbefalinger. I 2021 ble Siri Abrahamsen nominert til årets foredragsholder i Talerlisten. Som tidligere Norgesmester i tennis, bestselgende forfatter, gründer av konseptet «Gleding», mor til tre gutter, studier i Religion og interkulturell kommunikasjon, samt en Bachelor of Management fra BI, har hun mange erfaringer i bagasjen. Hun har jobbet som leder, mellomleder og som konsulent innen organisasjonsutvikling. Det siste tiåret fulltid som profesjonell formidler. Hun har egen podkast, er synlig i nasjonale medier og engasjerer seg i å skape et bedre samfunn.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Før-kurs:
Hvordan skape en anerkjennende organisasjon?

Kunnskap som blir til ferdigheter, er bra. Det er nemlig de sosiale ferdighetene som avgjør resultatet av anerkjennelsesgrad og kvalitet på relasjonene våre. I denne workshopen skal vi trene på elementene i en god anerkjennende samtale. Hvordan går vi fra bevisstgjøring til handling? Du får både kunnskapspåfyll og øvelser som du kan kan ta med videre inn i din hverdag og din virksomhet.

Plenum:
Små handlinger, store forskjeller

Forskning viser at mye viktigere enn lønn er samholdet og den kulturen vi skaper. Kulturen sitter ikke i veggene, men i menneskene. Hva kan vi gjøre mer og mindre av i hverdagen for å skape gode dynamikker? Hvordan få frem det beste i hverandre for å spille hverandre gode? Det er ofte små justeringer som skal til for å skape bedre samhold.

Du lærer mer om;

  • Hvordan påvirker verdier, holdninger og overbevisninger våre relasjoner?
  • Hvordan kan små handlinger gjøre store forskjeller?
  • Hva kan vi gjøre mer av for å styrke relasjoner og tillit på jobb

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Bjørn Mannsverk
Bjørn Mannsverk
Hva er en bærekraftig prestasjonskultur?

Bjørn Mannsverk jobber deltid i Oljefondet som Team Performance Program Lead, deltid som konsulent i Advansia, og i egen bedrift (ENK/AS). Mannsverk har over 25 års erfaring fra Forsvaret som flyger og leder for en jagerflyskvadron. Mannsverk har jobbet med prestasjonskultur i fotballklubben Bodø/Glimt siden 2017, der han har vært en viktig brikke i deres reise til Europatoppen. I 2020 ble han engasjert i en lignende rolle i håndballklubben Kolstad i Trondheim, som også har ambisjoner om å nå Europatoppen. Bjørn Mannsverk sitt fokus er at trygg og bærekraftig prestasjonsfokus i et lag med trygge utøvere som tør å dele styrker og sårbarheter med hverandre, gir de beste resultater over tid. Høsten 2022 var Mannsverk aktuell med boken «Kampklar».

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Vi skal alle prestere, på arbeidsplassen så vel som i privatlivet. Flere av oss søker etter balanse i livet parallelt med at vi ønsker å utvikle oss som mennesker og som del av et team. Hvordan definerer vi vårt eget handlingsrom i dette? For å lykkes så er hver og en av oss er avhengig av å levere godt- og å spille andre gode. Hvordan optimaliserer vi tiden vår?

  • Hvordan oppnå de beste resultater gjennom fokus på egne prestasjoner?
  • Hvorfor er selvfølelsen så viktig når du skal prestere?
  • Hva kan HR i offentlig sektor lære av idretten?

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Bård Fyhn
Bård Fyhn
Psykologisk trygghet i forskning og praksis

Bård Fyhn har de siste årene vært PhD stipendiat ved NHH Norges Handelshøyskole, hvor han har forsket på psykologisk trygghet i team. Fyhn er utdannet ved Sjøkrigsskolen og har lang erfaring fra operativ tjeneste og lederutvikling i Forsvaret. Fyhn er nå ansatt som programleder ved NHH Executive og forsker ved Samfunns- og Næringslivsforskning (SNF). Bård er en aktiv foreleser og foredragsholder innen team og ledelse, og brenner for å gjøre forskning tilgjengelig og praktisk, blant annet gjennom gruppetenkerne.com – en blogg om team og ledelse.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Psykologisk trygghet har blitt et populært buzzword blant mange. Hvor viktig er det egentlig? Hør hva de siste års forskning har lært oss om betydningen av psykologisk trygghet for å få det beste ut av mangfold og tverrfaglighet i våre organisasjoner.

  • På hvilken måte er psykologisk trygghet avgjørende for å møte usikkerhet og endring?
  • Hva kjennetegner teamene som bygger en robust trygghet som alle medlemmer kjenner på?
  • Hvordan kan vi bygge trygghet i lederrollen?

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Unn Elin Hatlelid
Unn Elin Hatlelid
Fra prosjekt til produkt i et big bang

Unn Elin Hatlelid, leder for avdeling digital forretningsutvikling og portefølje. Hun kom inn i Innovasjon Norge januar 2013 etter 14 år i Lindorff hvorav siste rolle var som leder for IT strategi. I 2020 ble hun kåret til en av de 50 fremste tech kvinner i Norge, noe som understreker hennes sterke interesse for hvordan digitale løsninger gir muligheter til å løse utfordringer på helt nye måter. Av utdannelse er har hun en Master of management, her har hun en grunnutdannelse med kombinasjon av psykologi, økonomi, innovasjon og strategi.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Stadig flere offentlige virksomheter skal nå reorganiseres til å jobbe tverrfaglig og brukersentrert. Intern kompetansedreining viser seg å bidra til både fart på digitalisering og eierskap i organisasjonen. I dette foredraget får du høre mer om hvordan fokus på intern kompetansedeling har vært nøkkel til suksess i Innovasjon Norges digitale reise.

  • Hvorfor er det krevende å røske opp i beslutningshierarkiet?
  • Hva er suksesskriteriene og fallgruver når man jobbe tverrfaglig?
  • Hva er veien videre?

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Even Bolstad
Even Bolstad

Even Bolstad er daglig leder i HR Norge, president i EAPM, den europeiske paraplyorganisasjonen for HR-organisasjoner i 35 land og styremedlem i den globale overbygningen WFPMA. Han har faglig bakgrunn i skjæringspunktet ledelse, strategi, økonomi og arbeidsrett. Bolstad er internasjonal foredragsholder og deltar ofte i debatter rundt HR-relaterte spørsmål. Even er særlig opptatt av hvordan man skal kunne skape gode resultater for virksomheten gjennom å lede og utvikle mennesker og organisasjonen de er en del av.

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Thomas Braut Svendsen
Thomas Braut Svendsen
Hva er sammenhengen mellom ansattes nasjonale tilknytning og sikkerhetsvurderinger?

Thomas Braut Svendsen er advokat og partner i SBDL, hvor han hovedsakelig arbeider med arbeidsrett og tilgrensende rettsområder. Han har tidligere vært seniorrådgiver i NAV. I tillegg til alminnelig advokatpraksis og foredragsvirksomhet er Braut Svendsen medforfatter av blant annet arbeidsrettsboken ”Arbeidslivets spilleregler”.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Før-kurs:
Hvilken rolle spiller ansattes nasjonale tilknytning inn mot sikkerhetsvurderinger?

Ikke siden den kalde krigen har frykten for påvirkning fra fremmede og fiendtlige makter vært større. Arbeidsgiver plikter å redusere risikoen for at gradert informasjon tilflyter fremmede stater. Gir det nye trusselbildet arbeidsgiver rett til å legge vekt på arbeidstakers nasjonale tilknytning? Er vi i såfall i ferd med å innføre en moderne form for Mccarthyisme i arbeidslivet?

I dette førkurset får du en kort innføring i regelverket rundt sikkerhet, samt diskusjon og erfaringsdeling.

  • Hvem kan og skal nektes tilgang til gradert informasjon?
  • Når kan og skal det stilles krav til sikkerhetsklarering og hva blir konsekvensen dersom klarering ikke kan gis eller bortfaller?

Thomas Svendsen, Terje Gerhard Andersen, og Benedicte Hille, alle advokat og partner i SBDL

Delsesjon - Jus:
Et moderne arbeidsliv med utstrakt bruk av fjernarbeid - hva må arbeidsgivere tenke på?

Arbeidslivet preges av større grad av frihet og fleksibilitet - både knyttet til arbeidsform, arbeidssted og ledelsesform. Vi jobber fortsatt med å knekke koden på hvordan fungere best i det hybride formatet, men det er også juridiske rammer og retningslinjer å forholde seg til. I dette foredraget får du en gjennomgang av de sentrale rettslige problemstillingene som allerede har oppstått og som vi prege arbeidslivet fremover

  • Hva må ledere tenke på i det daglige ledelsesarbeidet?
  • Hvilke nye avtalereguleringer er viktige? Og hva om arbeidstakeren ønsker å jobbe fra utlandet?

Thomas Svendsen og Benedicte Hille, alle advokat og partner i SBDL

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Benedicte Hille
Benedicte Hille
Hva er sammenhengen mellom ansattes nasjonale tilknytning og sikkerhetsvurderinger?

Benedicte Hille er advokat og partner i SBDL, hvor hun hovedsakelig arbeider med arbeidsrett og tilgrensende rettsområder. Hille har erfaring fra rådgivning innen arbeidsrett for både små og store virksomheter, samt knyttet til tvistesaker i arbeidsforhold, problemstillinger knyttet til arbeidsmiljø og fra gjennomføring av faktaundersøkelser.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Før-kurs:
Hvilken rolle spiller ansattes nasjonale tilknytning inn mot sikkerhetsvurderinger?

Ikke siden den kalde krigen har frykten for påvirkning fra fremmede og fiendtlige makter vært større. Arbeidsgiver plikter å redusere risikoen for at gradert informasjon tilflyter fremmede stater. Gir det nye trusselbildet arbeidsgiver rett til å legge vekt på arbeidstakers nasjonale tilknytning? Er vi i såfall i ferd med å innføre en moderne form for Mccarthyisme i arbeidslivet?

I dette førkurset får du en kort innføring i regelverket rundt sikkerhet, samt diskusjon og erfaringsdeling.

  • Hvem kan og skal nektes tilgang til gradert informasjon?
  • Når kan og skal det stilles krav til sikkerhetsklarering og hva blir konsekvensen dersom klarering ikke kan gis eller bortfaller?

Benedicte Hille, Terje Gerhard Andersen og Thomas Svendsen alle advokat og partner i SBDL

Delsesjon - Jus:
Et moderne arbeidsliv med utstrakt bruk av fjernarbeid - hva må arbeidsgivere tenke på?

Arbeidslivet preges av større grad av frihet og fleksibilitet - både knyttet til arbeidsform, arbeidssted og ledelsesform. Vi jobber fortsatt med å knekke koden på hvordan fungere best i det hybride formatet, men det er også juridiske rammer og retningslinjer å forholde seg til. I dette foredraget får du en gjennomgang av de sentrale rettslige problemstillingene som allerede har oppstått og som vi prege arbeidslivet fremover

  • Hva må ledere tenke på i det daglige ledelsesarbeidet?
  • Hvilke nye avtalereguleringer er viktige? Og hva om arbeidstakeren ønsker å jobbe fra utlandet?

Benedicte Hille og Thomas Svendsen, alle advokat og partner i SBDL

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Terje Gerhard Andersen
Terje Gerhard Andersen
Hva er sammenhengen mellom ansattes nasjonale tilknytning og sikkerhetsvurderinger?

Terje Gerhard Andersen er advokat og partner i Advokatfirmaet SBDL, hvor han primært arbeider med arbeidslivsjus. Han er utdannet cand.jur fra Universitetet i Oslo og LLM fra University of Minnesota. Andersen har tidligere vært tingrettsdommer ved Helgeland tingrett, samt i Follo og Nordre Østfold tingrett. Andersen er medforfatter av blant annet arbeidsrettsboken «Arbeidslivets spilleregler”.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Før-kurs:
Hvilken rolle spiller ansattes nasjonale tilknytning inn mot sikkerhetsvurderinger?

Ikke siden den kalde krigen har frykten for påvirkning fra fremmede og fiendtlige makter vært større. Arbeidsgiver plikter å redusere risikoen for at gradert informasjon tilflyter fremmede stater. Gir det nye trusselbildet arbeidsgiver rett til å legge vekt på arbeidstakers nasjonale tilknytning? Er vi i såfall i ferd med å innføre en moderne form for Mccarthyisme i arbeidslivet?

I dette førkurset får du en kort innføring i regelverket rundt sikkerhet, samt diskusjon og erfaringsdeling.

  • Hvem kan og skal nektes tilgang til gradert informasjon?
  • Når kan og skal det stilles krav til sikkerhetsklarering og hva blir konsekvensen dersom klarering ikke kan gis eller bortfaller?

Terje Gerhard Andersen, Thomas Svendsen og Benedicte Hille, alle advokat og partner i SBDL

Delsesjon - Jus:
Når kan vi leie inn arbeidskraft?

Regjeringen har varslet begrensninger i arbeidsgivers rett til å leie inn arbeidskraft. Lovforslaget ligger til behandling hos Stortinget og vil vedtas innen kort tid.

  • Hvilken betydning får dette for din virksomhet?
  • Når kan man leie inn arbeidskraft?
  • Hva gjør man med allerede inngåtte kontrakter?
  • Hva er alternativene til innleie?


Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Birthe Maria Eriksen
Birthe Maria Eriksen
Arbeidsgivers aktivitetsplikt ved mottak av varsler fra ansatte

Birthe Maria Eriksen er advokat og partner i ADI Advokater AS. Eriksen skrev sin Ph.d. avhandling om arbeidstakeres rett til å varsle om kritikkverdige forhold i 2016 og var medlem av varslingsutvalget 2016-2018. Birthe Eriksen bistår særlig arbeidsgivere, arbeidstakere og fagforeninger i personvern, varslings- og granskningssaker. Eriksen har bistilling som forsker II ved Oslo Met hvor hun forsker og underviser på de nye problemstillingene i arbeidslivet, herunder moderne reguleringsteknikker, varsling, granskning og overvåkning. Videre har Eriksen utgitt flere bøker og artikler, driver foredragsvirksomhet og er en aktiv samfunnsdebattant.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Lovfestingen av arbeidsgivers aktivitetsplikt ved mottak av varsler fra ansatte er trolig en av de viktigste av de nye bestemmelsene i arbeidsmiljøloven som trådte i kraft 1. januar 2019. På bakgrunn av den erfaringen man nå begynner å få med bestemmelsen, vil følgende spørsmål belyses:

  • Hva innebærer egentlig arbeidsgivers plikt til å sørge for en tilstrekkelig undersøkelse av et mottatt varsel innen rimelig tid?
  • Hva innebærer det at arbeidsgiver må sikre at arbeidstaker som har varslet om kritikkverdige forhold skal sikres et forsvarlig arbeidsmiljø?
  • Hvilke særskilte utfordringer er knyttet til utøvelse av aktivitetsplikten overfor varsler om psykososiale forhold?
  • Hva er de typiske fallgruvene arbeidsgiver kan gå i ved utøvelse av sin aktivitetsplikt?

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Hilde Singsaas
Hilde Singsaas
Tillitsbasert styring og ledelse

Hilde Singsaas er direktør for Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Før dette var Singsaas direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter og kommunikasjonsdirektør i Norges Bank. Hun har vært statssekretær i Finansdepartementet og ved Statsministerens kontor samt rådgiver i ECON senter for økonomisk analyse. Singsaas har også vært politisk rådgiver ved Statsministerens kontor, i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og i Barne- og familiedepartementet. Singsaas har hovedfag i statsvitenskap og en bachelor i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring skal bidra til effektiv ressursbruk i staten og til at staten når sine mål gjennom god styring, organisering og ledelse. DFØ gjennomfører analyser av tilstand og utviklingstrekk i forvaltningen på ulike områder og gir også råd og veiledning til statlige virksomheter om hvordan de kan innrette styring og ledelse på en best mulig måte.

Tillitsreformen er en av regjeringens viktigste reformer. Hva innebærer egentlig tillitsbasert styring og ledelse for virksomhetene? Hva tenker vi må til for å lykkes med å følge opp reformen?

  • Hva skjer når fag og politikk møtes?
  • Erfaring med tillitsbasert styring og ledelse i Norge og andre land
  • Hva er typiske dilemmaer i det videre arbeidet og hva betyr dette for HR?

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Nick Shackleton-Jones
Nick Shackleton-Jones
Stop doing education. Start doing learning (in English)

Nick Shackleton-Jones er bransjeledende innen læring og utvikling og står bak «courses to resources» skiftet, affective context model for læring, og har utviklet 5Di-tilnærmingen til brukersentrert læringsdesign. Han har jobbet med, og påvirket læringsfeltet i over 30 år i både privat og offentlig sektor. Shackleton-Jones har vunnet flere priser for sitt arbeid innen strategisk kompetanseutvikling, innovasjon og utvikling av læringsinnhold, blant annet Learning & Performance Institute’s Award for Services to the Learning Industri i 2017. I tillegg er han forfatter av boken «How People Learn». Han startet karrieren som psykologiforeleser, har blant annet jobbet hso Siemens, BBC og BP i roller tilknyttet kompetanseutvikling og læringsstrategi, kulturendring, ledelse, innovasjon, teknologi og multimedia. Han etablerte og ledet kundeservice for læringsinnovasjon hos PA Consulting, og gikk videre til å jobbe som Chief Learning Officer for Deloitte i Storbritannia.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Pleum:
Stop doing education. Start doing learning

Måten vi driver kompetanseutvikling på kan til tider ha nesten motsatt effekt av det vi prøver å skape. Ofte brukes utdaterte tilnærminger fra undervisning, som ikke skaper motivasjon for læring. Resultatet er ofte at læring blir noe “man ikke har tid til”. Det blir ikke prioritert. Dette ønsker Nick Shackleton-Jones, eksptert på læring, å endre på.

  • Hva innebærer det å virkelig begynne å tenke på læring?
  • Hvordan ser det ut når vi tilrettelegger for å støtte opp under læring, og ikke påtvinge det?
  • Hva vil det innebære om vi stoppet med undervisning, og startet med læring?

Workshop - Human centred learning design: an introduction to 5Di (in English)

Lær hvordan du kan skape ressurser og opplevelser som vil utgjøre en forskjell for prestasjonene og opplevelsene til medarbeiderne dine, ved å bruke menneskesentrert læringsdesign.

Dette er en hands-on workshop, hvor du vil få gjennomgang av verktøyet 5Di – Define, Discover, Design, Develop, Deploy og til slutt Iterate, og hvordan disse henger sammen når du jobber prosjektbasert med mennesket i sentrum.

Du får konkrete verktøy og teknikker for å lykkes.

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Peder Laumb Stampe
Peder Laumb Stampe
Fremtidens arbeidsliv i statlig tariffområde

Peder Laumb Stampe er statsviter og seniorkonsulent i Rambøll Management Consulting. Stampe har i samarbeid med Kommunal- og distriktsdepartementet og en rekke statlige virksomheter, vært med å utarbeide rapporten «Fremtidens arbeidsliv i statlig tariffområde» hvor de har utforsket mulige fremtidsscenarioer for hvordan arbeidslivet i staten kan se ut i 2035. Prosjektet faller inn i en lang rekke oppdrag som handler om hvordan Norge og norsk offentlig sektor skal være i stand til å møte fremtidens utfordringer, men også hvordan man skal dra nytte av de like mange mulighetene som kommer med et samfunn i utvikling.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Rambøll lanserte i juni 2022 rapporten «Fremtidens arbeidsliv i statlig tariffområde», hvor det ble utarbeidet scenarioer som skildrer hvordan arbeidslivet vil kunne se ut i 2035, og hvilke muligheter og utfordringer som kan treffe oss. Lånekassen er blant virksomhetene som har tatt scenariene inn i sin strategi for folk og organisasjon.

Du får mer om;

  • Hva de ulike scenarioene innebærer
  • Hvordan Lånekassen tenker utvikling i et enda lenger perspektiv når de tar utgangspunkt i scenariene
  • Paneldiskusjon rundt fremtidens arbeidsliv og tillitsbasert ledelse

Peder Laumb Stampe, seniorkonsulent i Rambøll Consulting, Thea Sivertsen, HR leder i Lånekassen, Morten Nordahl, avdelingsleder - HR-rådgivning, Bærum kommune

Les mericon
Thea Sivertsen
Thea Sivertsen
Fremtidens arbeidsliv i statlig tariffområde

Thea Sivertsen er HR Direktør i Lånekassen. Hun har omfattende og variert bakgrunn som konsulent, har tidligere jobbet i blant annet Skatteetaten, Accenture og Implement Consulting Group. Hun er utdanning fra BI og Universitetet i Oslo, med spesialisering innen organisasjonsendring, ledelse og digitalisering med fokus på pragmatiske løsninger.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Rambøll lanserte i juni 2022 rapporten «Fremtidens arbeidsliv i statlig tariffområde», hvor det ble utarbeidet scenarioer som skildrer hvordan arbeidslivet vil kunne se ut i 2035, og hvilke muligheter og utfordringer som kan treffe oss. Lånekassen er blant virksomhetene som har tatt scenariene inn i sin strategi for folk og organisasjon.

Du får mer om;

  • Hva de ulike scenarioene innebærer
  • Hvordan Lånekassen tenker utvikling i et enda lenger perspektiv når de tar utgangspunkt i scenariene
  • Paneldiskusjon rundt fremtidens arbeidsliv og tillitsbasert ledelse

Thea Sivertsen, HR Direktør i Lånekassen, Peder Laumb Stampe, seniorkonsulent i Rambøll Consulting og Morten Nordahl, avdelingsleder - HR-rådgivning, Bærum kommune

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Morten Nordahl
Morten Nordahl
Fremtidens arbeidsliv i statlig tariffområde

Morten Nordahl er leder for HR-rådgivning i Bærum kommune - et konsulentmiljø med fag- og prosessansvar for blant annet rekruttering, omstilling, personalsaker, IA/sykefravær, lederopplæring og arbeidstid. Nordahl er hellig overbevist om at tillit, trygge relasjoner, høy grad av jobbautonomi samt et grunnleggende godt humør gir potensiale for sammen å skape resultater. Han har erfaring fra kommunesektoren, helse- og forsvarsektoren. Morten Nordahl har faglig bakgrunn i HR, økonomi, ledelse, konflikthåndtering og mekling.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Rambøll lanserte i juni 2022 rapporten «Fremtidens arbeidsliv i statlig tariffområde», hvor det ble utarbeidet scenarioer som skildrer hvordan arbeidslivet vil kunne se ut i 2035, og hvilke muligheter og utfordringer som kan treffe oss. Lånekassen er blant virksomhetene som har tatt scenariene inn i sin strategi for folk og organisasjon.

Du får mer om;

  • Hva de ulike scenarioene innebærer
  • Hvordan Lånekassen tenker utvikling i et enda lenger perspektiv når de tar utgangspunkt i scenariene
  • Paneldiskusjon rundt fremtidens arbeidsliv og tillitsbasert ledelse

Morten Nordahl, avdelingsleder - HR-rådgivning, Bærum kommune, Peder Laumb Stampe, seniorkonsulent i Rambøll Consulting og Thea Sivertsen, HR leder i Lånekassen,

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Gina Ihle Frogner
Gina Ihle Frogner
Hvordan har Bærum kommune jobbet for å øke mangfoldet i sentrale nøkkelstillinger?

Gina Ihle Frogner er fagansvarlig for rekruttering i Bærum kommune. Frogner har vært en engasjert pådriver og hovedansvarlig for etableringen av traineeprogrammet for innvandrere med akademisk bakgrunn i kommunen. Foruten lang erfaring fra rekrutteringsfaget, har Frogner bred erfaring fra HR-arbeid, bl.a. innen omstilling, kompetanseutvikling og karriereveiledning. Frogner har sin utdanning innen psykologi og kommunikasjonsfag fra Canada og videreutdanning som karriereveileder. I sin rolle har Gina Frogner satt bidratt til å sette mangfoldsrekruttering på agendaen i kommunen.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Kommunene har stort behov for arbeidskraft og sliter med rekruttering i et stadig mer presset arbeidsmarked. Samtidig har innvandrere ifølge SSB en klart høyere andel overkvalifiserte som ikke har en matchende jobb, enn det som er tilfelle for den øvrige befolkningen. Mange når kanskje ikke opp på søkerlisten fordi de mangler erfaring og ikke har gode nok språkkunnskaper. Som et tilsvar på dette, har Bærum kommune etablert et traineeprogram for innvandrere med akademisk bakgrunn der målet er relevant jobb i kommunen.

Du får høre mer om;

  • Traineekonseptet samt erfaringer og viktige læringspunkter frem til nå
  • Erfaringer fra en leders ståsted
  • Planer for videre utvikling av traineeprogrammet

Gina Ihle Frogner, fagansvarlig for rekruttering og Mehrnoush Dabiri, prosjektleder for traineeprogrammet og HR-rådgiver, begge i Bærum kommune

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Mehrnoush Dabiri
Mehrnoush Dabiri
Hvordan har Bærum kommune jobbet for å øke mangfoldet i sentrale nøkkelstillinger?

Mehrnoush Dabiri er prosjektleder for traineeprogrammet og HR-rådgiver i Bærum kommune. Dabiri har mastergrad i offentlige ledelse fra Iran og ble engasjert i 2018 av Bærum kommune for å jobbe med utviklingen av trainee-konseptet (det var to år etter at hun selv flyttet til Norge, noe som gir henne unik innsikt i de utfordringene som innvandrere med høyere utdanning møter for å komme inn i relevant arbeid). Mehrnoush Dabiri sitt fokus ligger på mangfold og likestilt rekruttering, og hun engasjerer seg i kommunens arbeid i mangfold og inkludering.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Kommunene har stort behov for arbeidskraft og sliter med rekruttering i et stadig mer presset arbeidsmarked. Samtidig har innvandrere ifølge SSB en klart høyere andel overkvalifiserte som ikke har en matchende jobb, enn det som er tilfelle for den øvrige befolkningen. Mange når kanskje ikke opp på søkerlisten fordi de mangler erfaring og ikke har gode nok språkkunnskaper. Som et tilsvar på dette, har Bærum kommune etablert et traineeprogram for innvandrere med akademisk bakgrunn der målet er relevant jobb i kommunen.

Du får høre mer om;

  • Traineekonseptet samt erfaringer og viktige læringspunkter frem til nå
  • Erfaringer fra en leders ståsted
  • Planer for videre utvikling av traineeprogrammet

Mehrnoush Dabiri, prosjektleder for traineeprogrammet og HR-rådgiver og Gina Ihle Frogner, fagansvarlig for rekruttering, begge i Bærum kommune

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Andreas Gaarder
Andreas Gaarder
Rett kompetanse på rett sted til rett tid

Andreas Gaarder er ekspedisjonssjef i Utenriksdepartementets avdeling for kompetanse og ressurser. Gaarder er en erfaren diplomat og leder som har overordnet ansvar blant annet for utenrikstjenestens personellressurser og kompetansebeholdning og for å tiltrekke, utvikle og beholde høyt kvalifiserte medarbeidere for å videreutvikle utenrikstjenesten som attraktiv arbeidsplass.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Utenriksdepartementet ble vinneren av HR Norges Kompetansepris i 2022. Her forteller de om hvordan de tiltrekker, utvikler og beholder kompetanse for å kunne ivareta norske interesser og bidra til gode globale løsninger. Ekspedisjonssjef Andreas Gaarder og avdelingsdirektør Sigrid Anna Oddsen vil snakke om

  • kampen om hodene
  • leder- og medarbeiderutvikling – 70-20-10 i praksis
  • kompetanseutvikling som leder og medarbeiderutvikling: 70-20-10 i prkasis ender adferd og måloppnåelse
  • dilemmaer og erfaringer i prosessen

Andreas Gaarder, ekspedisjonssjef i Utenriksdepartementets avdeling for kompetanse og ressurser og Sigrid Anna Oddsen, avdelingsdirektør og leder for Utenrikstjenestens kompetansesenter

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Sigrid Anna Oddsen
Sigrid Anna Oddsen
Rett kompetanse på rett sted til rett tid

Sigrid Anna Oddsen er avdelingsdirektør og leder for Utenrikstjenestens kompetansesenter. Oddsen leder det største kompetansesenteret blant departementene som blant annet rommer et stort miljø for språkopplæring. Sigrid Anna Oddsen har ansvar for at kompetansesenteret gir målrettet og virksomhetsnær kompetanseutvikling i områder av strategisk betydning for utenrikstjenesten, herunder nødvendig opplæring av asprianter.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Vinneren av HR Norges Kompetansepris i 2022 – Utenriksdepartementet – forteller om hvordan de tiltrekker, utvikler og beholder kompetanse for å kunne ivareta norske interesser og bidra til gode globale løsninger. Ekspedisjonssjef Andreas Gaarder og avdelingsdirektør Sigrid Anna Oddsen vil snakke om

  • kampen om hodene
  • leder- og medarbeiderutvikling – 70-20-10 i praksis
  • kompetanseutvikling som engasjerer, ender adferd og måloppnåelse
  • dilemmaer og erfaringer i prosessen

Sigrid Anna Oddsen, avdelingsdirektør og leder for Utenrikstjenestens kompetansesenter og Andreas Gaarder, ekspedisjonssjef i Utenriksdepartementets avdeling for kompetanse og ressurser.

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Jon Magnus Frostad Haakonsen
Jon Magnus Frostad Haakonsen
Morgendagens ledere – hva må de mestre, og hvordan utvikle disse ferdighetene?

Jon Magnus Frostad Haakonsen er psykolog og PHD stipendiat ved Handelshøyskolen BI hvor han forsker på ledelse, underviser og arbeider med lederutvikling. Haakonsen er spesielt interessert i hva som kjennetegner ledere som evner å skape gode relasjoner til medarbeidere, hva de faktisk gjør i møte med sine ansatte, og hvordan dette kan trenes og utvikles. Jon Magnus Haakonsen er utdannet ved Universitet i Oslo, og har jobbet mange år i helsevesenet både som psykolog og som leder.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Både lederutvikling som felt og lederrollen er i endring. Ledere kan i mindre grad lene seg på kjente prosedyrer og handlingsmønstre, og blir i større grad avhengig av tillit, åpen kommunikasjon og kontinuerlig læring. Men hva må ledere egentlig mestre for å lykkes i den nye arbeidshverdagen, og hvordan kan vi hjelpe ledere slik at de står bedre rustet for fremtiden?

  • På hvilken måte har relasjonelle ferdigheter hos ledere blitt stadig viktigere i løpet av de siste 20 årene?
  • Hvilken rolle spiller leders evne til å være fleksible og forholde seg til komplekse og paradoksale problemer?
  • Hva har en hybrid arbeidshverdag med mer bruk av teknologi og fjernledelse å si for lederrollen?
  • Hvordan legger vi til rette for kontinuerlig og agil læring?

Jon Magnus Frostad Haakonsen, psykolog og PHD stipendiat ved Handelshøyskolen BI og Per-Magnus Moe Thompson, psykolog og førsteamanuensis ved institutt for ledelse og organisasjon, BI

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Per-Magnus Moe Thompson
Per-Magnus Moe Thompson
Morgendagens ledere – hva må de mestre, og hvordan utvikle disse ferdighetene?

Per-Magnus Moe Thompson er psykolog og førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon, Handelshøyskolen BI. Han forsker hovedsakelig på relasjonelle og emosjonelle prosesser i ledelse, men også på lederutvikling og bruk av metoder som gamification. Han underviser på Master of Science og MBA-programmet til BI, og har lang erfaring som konsulent. Thompson er også psykologspesialist ved Institutt for Psykologisk Rådgivning, der han jobber med individuell lederveiledning.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Både lederutvikling som felt og lederrollen er i endring. Ledere kan i mindre grad lene seg på kjente prosedyrer og handlingsmønstre, og blir i større grad avhengig av tillit, åpen kommunikasjon og kontinuerlig læring. Men hva må ledere egentlig mestre for å lykkes i den nye arbeidshverdagen, og hvordan kan vi hjelpe ledere slik at de står bedre rustet for fremtiden?

  • På hvilken måte har relasjonelle ferdigheter hos ledere blitt stadig viktigere i løpet av de siste 20 årene?
  • Hvilken rolle spiller leders evne til å være fleksible og forholde seg til komplekse og paradoksale problemer?
  • Hva har en hybrid arbeidshverdag med mer bruk av teknologi og fjernledelse å si for lederrollen?
  • Hvordan legger vi til rette for kontinuerlig og agil læring?

Per-Magnus Moe Thompson, psykolog og førsteamanuensis ved institutt for ledelse og organisasjon, BI og Jon Magnus Frostad Haakonsen, psykolog og PHD stipendiat ved Handelshøyskolen BI

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Jan Inge Pettersen
Jan Inge Pettersen
HRs kundesenter for ledere

Jan Inge Pettersen er HR-direktør ved Akershus universitetssykehus (Ahus). Han har tidligere vært personal- og organisasjonssjef ved Helgelandssykehuset og har bakgrunn også som linjeleder i sykehus på direktørnivå. Han er spesielt opptatt av HR-funksjonen og HR sin rolle i organisasjoner og ledelse som premiss for at organisasjoner skal lykkes godt!

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Ahus HR mottar årlig 30 000 henvendelser på tvers av kanaler. For å yte god service og kvalitet, har HR gjennomgått en organisasjonsutvikling med mål om at de 600 lederne skal oppleve god hjelp når de trenger det. «HR kundesenter for ledere» forener 50 HR medarbeidere i en felles løsning på tvers av fag og avdelinger. Denne smidige måten å jobbe på gir bedre lederstøtte, øker tilgjengeligheten og profesjonalitet.

  • Hvordan kan HR best mulig være en reell og etterspurt business partner i kjernevirksomheten? Muligheter og hindringer.
  • Hvordan få god felles forståelse av hva HR-rollen handler om?
  • Hvilken gevinst og hvilke dilemma ser vi av denne type samhandling på tvers?

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Mona Sverrbo Halland
Mona Sverrbo Halland
Hvordan skape innovasjon i HR gjennom design thinking?

Mona Sverrbo Halland har hovedfag i kognitiv psykologi og spesialisering i organisasjonspsykologi, samt 15 års konsulenterfaring innenfor produktdesign og innovasjon. Hennes kjernekompetanse er knyttet til design, teknologi og teamsamarbeid i komplekse virksomheter. Halland er kjent for høyt faglig engasjement og en tillitsvekkende stil. Hun er en dyktig foredragsholder og fasilitator, som utfordrer samtidig som hun ivaretar den enkeltes integritet. Mona Sverrbo Halland jobber nå som teamcoach i NAV IT, i tillegg til at hun driver sitt eget foretak med foredrag og kurs.

Workshop - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Ønsker du å kunne jobbe innovativt og kreativt på en strukturert måtet? For at HR skal kunne tilpasse seg organisasjonen og jobbe fleksibelt, så er det mye å lære fra tankesettet og metodene som brukes i design-tenkning og innovasjonsprosesser. Design-tenkning er en menneskeorientert måte å jobbe med innovasjon og utvikling som kobler en analytisk tilnærming med intuisjon og kreativitet.

I dette kurset lærer du deg metoder, verktøy og hovedtrekkene i design thinking. På den måten kan du som HR lettere bidra i arbeidet med å jobbe mer strategisk. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta.

  • En introduksjon til tankesettet og prinsippene bak design tenkning
  • Smakebit på enkle designmetoder
  • Tips om hvordan dette kan brukes videre i egen virksomhet

Mona Sverrbo Halland, teamcoach NAV IT

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Hilde Johanne Aafoss
Hilde Johanne Aafoss
Hvordan bruke historiefortelling til å øke din gjennomslagskraft?

Hilde Johanne Aafoss er en av de få i Norge som arbeider både som psykolog og profesjonell historieforteller. Hennes kurs og foredrag er en spennende kombinasjon av psykologisk fagkunnskap og relevante historier. Aafoss har også kurs i historiefortelling og veileder foredragsholdere og bedrifter i hvordan de kan finne og bruke historier for å styrke samhold, budskap og merkevare. I tillegg tilbyr Hilde Johanne Aafoss verdibasert prosessveiledning og teamutvikling, og diverse foredrag med tema kommunikasjon, formidling, historiefortelling samt psykisk helse.

Workshop - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

I mylderet av informasjon som vi utsettes for, er det vanskelig å nå fram. Historiens kraft er at den skaper indre bilder med budskap som engasjerer og blir husket. Kan du kunsten å fortelle en god historie kan du skape kontakt, innflytelse, gjennomslag og endring.

  • Hva god historiefortelling er, hvorfor er det viktig og hvordan du får det til
  • De fire F-er: hvordan Finne, Forme, Foredle og Fortelle gode historier
  • 6 typer historier som er viktig å kunne når du ønsker gjennomslagskraft

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Elin Ødegård
Elin Ødegård
Bli god på digital fasilitering!

Elin Ødegård er HR direkør i Arkivverket. Hun er utdannet jurist og jobbet som advokat i mange år før hun tok skrittet over til en mer variert HR-karriere. Ødegård har lang erfaring med strategisk HR, lederutvikling og endringsprosesser i offentligeide virksomheter, i tillegg til individuell og kollektiv arbeidsrett. Hun har tidligere jobbet ved Akershus universitetssykehus og i Arbeidsgiverforeningen Spekter, før hun tiltrådte som HR-sjef i Arkivverket i januar 2020.

Workshop - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

I Arkivverket har de på alvor tatt inn over seg at workshoper like fullt vil gjennomføres digitalt selv etter pandemien. I denne workshopen får du erfare og lære konkrete tips til hvordan du kan lykkes å gjennomføre gode digitale workshops.

  • Hva er viktig i rollen som fasilitator?
  • Hvordan sikre involvering av alle deltakere?
  • Hvordan planlegge for kreativitet?
  • Praktiske verktøy og øvelser

Elin Ødegård, HR direktør og Trine Myren Stenstvedt, kompetanseansvarlig, begge i Arkivverket

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Trine Myren Stenstvedt
Trine Myren Stenstvedt
Bli god på digital fasilitering!

Trine Myren Stenstvedt er Kompetanseansvarlig i Arkivverket. Hun er utdannet organisasjonspedagog og har mange års erfaring med kompetanseutvikling og læring i større og mindre organisasjoner, blant annet Avinor og Sporveien. Som kollega Therese Idsøe Bentsen er hun genuint opptatt av utvikling av mennesker og organisasjoner.

Workshop - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

I Arkivverket har de på alvor tatt inn over seg at workshoper også vil gjennomføre digitalt selv etter pandemien. I denne workshopen før du erfare og lære konkrete tips på hvordan du kan lykkes med digitale workshops.

  • Hva er viktig i rollen som fasilitator?
  • Hvordan sikre involvering av alle deltakere?
  • Hvordan planlegge for kreativitet?
  • Praktiske verktøy og øvelser

Trine Myren Stenstvedt, kompetanseansvarlig og Elin Ødegård, HR direktør og begge i Arkivverket

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Pellegrino Riccardi
Pellegrino Riccardi
Hvordan skape la dolce vita i en tid med endring og uforutsigbarhet

Pellegrino Riccardi er en av Norges absolutt beste og mest etterspurte foredragsholdere. Han ble kåret til «Årets taler 2020». De siste 30 årene har Pellegrino holdt morsomme og engasjerende foredrag om motivasjon, kommunikasjon og arbeidskultur. I 2022 gav han ut boken sin “Drowning Quietly” som ble en Amazon bestseller i kategorien “Relationships & Men's Mental Health.” En signert utgave av boken hans kan du få kjøpt under konferansen.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

En artikkel publisert av forskerne hos Harvard Business Review kom nylig med følgende påstand: “employees who feel love perform better”. Alle vet hva “love” er, men hva er “kjærlighet" i jobbsammenheng, og hvordan kan DU bidra til å skape en arbeidsplass som er preget av “love” og hva vi i Italia kaller for la dolce vita?

  • Hvilke 3 spørsmål skal man kunne svare et dundrende JA til for å sikre at de viktigste relasjonene i din hverdag fungerer optimalt?
  • Hvordan og hvorfor er “love” den beste drivstoff for mennesker som ønsker å prestere optimalt, spesielt når de jobber i en tid med så mye endring og usikkerhet?
  • Lær mer om hvordan hjernen vår motarbeider endring og hindrer oss i å bygge motstandsdyktighet

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Åshild Mongstad
Åshild Mongstad
Refleksiv selvledelse: Hvordan skape meningsfulle arbeidsdager i vår travle hverdag?

Åshild Mongstad er utdannet sykepleier og sosialantropolog. Mongstad jobber som høyskolelektor på Institutt for ledelse og organisasjon på Høyskolen Kristiania og underviser blant annet i lederutvikling på masterfag. Videre har Mongstad i mange år undervist fast på etter, - og videreutdanning i ledelse på Høgskulen på Vestlandet. Mongstad har tidligere jobbet som konsulent og har med seg praktisk erfaring inn i ledelsesfagene hun underviser i og er aktuell med boken «Refleksivt Lederskap, på tide å stoppe opp?»

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Vi lever i en tid preget av usikkerhet og uforutsigbarhet, både på globalt, nasjonal og lokalt plan. Hvordan kan vi best mulig ivareta oss selv i arbeidshverdagen? Vi tar utgangspunkt i forskning fra både psykologi, antropologi og filosofi-feltet og deler hvordan vi kan styrke oss selv i urolige tider, og slik styrke vår indre motivasjon.

  • Konkrete eksempler på hvordan du kan anvende kunnskap fra positiv psykologi i din hverdag
  • Tips og råd til hvordan skape mulighetsrom gjennom tanker og handlinger i et hektisk liv
  • Innsikt i hvordan refleksjon og refleksivitet kan åpne opp og skape meningsfulle dager

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Jon Fredrik Alfsen
Jon Fredrik Alfsen
Hva kjennetegner en attraktiv arbeidsgiver?

Jon Fredrik Alfsen, partner i konsulentselskapet Impaktor AS. Han er statsviter og høyskolekandidat, og har etterutdanning i livsfaseorientert personalpolitikk. Han har leder- og undervisningserfaring fra Prosjektforum ved UiO. Alfsen har lang erfaring som konsulent i offentlig sektor og har jobbet med blant annet endringsprosesser, leder- og ledelsesutvikling, karriererådgiving og medarbeiderskap. I tillegg til å jobbe som prosesskonsulent er han også en mye brukt foredragsholder. Alfsen er medforfatter av boken «Endringsnøkkelen» (2021).

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Lederrollen har endret seg for godt og er sentral for hvordan utvikle og beholde kritisk kompetanse.

Parallelt med dette så har begreper som quiet quitting og quiet firing har vokst frem. Hva blir viktig for lederrollen fremover?

  • Hvordan kan ledelse forebygge quiet quitting?
  • Hvilken sammenheng er det mellom quiet firing og ledelse?
  • Hva innebærer godt lederskap og aktivt medarbeiderskap hos attraktive arbeidsgivere?

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Audun Farbrot
Audun Farbrot
Kommunikasjon som endringsverktøy

Audun Farbrot er i dag engasjert som seniorrådgiver for innovasjon og samfunnsforbedringer ved OsloMet – storbyuniversitetet.

Audun Farbrot får energi å trene andre til å bli bedre til å kommunisere. Farebrot har nærmere 20 års erfaring fra BI og fra Høyskolen Kristiania i å utfordre, motivere og trene forskere og kunnskapsarbeidere i å dele sin kunnskap med de som kan ta den i bruk. Audun er utdannet Executive Master of Management og siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Audun Farebrot har utgitt tre fagbøker om kunnskapskommunikasjon på Cappelen Damm Akademisk forlag. Videre har Farebrot vært fagredaktør for en temautgave av fagtidsskriftet Magma om kommunikasjon som ledelsesverktøy. Farebrot er en erfaren foredragsholder, foreleser, rådgiver og trener (coach) i kommunikasjon som gjør en forskjell, og er redaktør for fagbloggen Forskningskommunikasjon (www.forskningskommunikasjon.com)

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Endringer står høyt på agendaen i offentlig sektor ved inngangen til 2023. Samtidig opplever vi økt grad av usikkerhet om rammebetingelser. HR kan spille en viktigere rolle i arbeidet med å få medarbeiderne til å bli med på, og se muligheter som endringer representerer.

Hvordan kan kommunikasjon utvikles til et kraftfullt verktøy som fremmer nødvendige endringer i usikre tider.

  • Bli kjent med fire sentrale faktorer som spiller andre gode
  • Hvordan kommunikasjon kan få kolleger/ansatte til å blomstre
  • Fem råd om hvordan god, effektiv kommunikasjon kan fremme endringer

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon
Vegard Aasland Nymoen
Vegard Aasland Nymoen
HRs kundesenter for ledere

Vegard Aasland Nymoen er HR-rådgiver, Ahus

Vegard Aasland Nymoen er jurist ved avdeling for HMS og HR-støtte på Ahus, hvor han hovedsakelig jobber med individuelle spørsmål innen arbeidsrett. Han er utdannet ved UiO. Før han kom til Ahus, har han erfaring med arbeidsrettslige problemstillinger fra ideell og privat sektor. I stillingen ved HR-divisjonen på Ahus bidrar han til at lederne på de forskjellige nivåene på sykehuset kan levere gode helsetjenester og ivareta arbeidsgiverrollen.

Foredrag - HR-konferansen for offentlig sektor 2023

Ahus HR mottar årlig 30 000 henvendelser på tvers av kanaler. For å yte god service og kvalitet, har HR gjennomgått en organisasjonsutvikling med mål om at de 600 lederne skal oppleve god hjelp når de trenger det. «HR kundesenter for ledere» forener 50 HR medarbeidere i en felles løsning på tvers av fag og avdelinger. Denne smidige måten å jobbe på gir bedre lederstøtte, øker tilgjengeligheten og profesjonalitet.

  • Hvordan kan HR best mulig være en reell og etterspurt business partner i kjernevirksomheten? Muligheter og hindringer.
  • Hvordan få god felles forståelse av hva HR-rollen handler om?
  • Hvilken gevinst og hvilke dilemma ser vi av denne type samhandling på tvers?

Delta på HR-konferansen for offentlig sektor 2023 - se program og meld deg på her

Les mericon

For første gang på tre år kan vi gjennomføre HR-konferansen for offentlig sektor på vår tradisjonsrike møteplass. Vi trenger det nå. Å møtes, å dele erfaring og lære sammen, hente inspirasjon og bygge nettverk. Vi gleder oss, og håper å møte deg og kollegene dine til flotte dager på Lillehammer.

Årets program løfter frem tema som tillitsbasert ledelse, bærekraftig kultur, attraktiv arbeidsgiver, fremtidsrettet ledelse, jus og mye mer! Du kan velge mellom tre delsesjoner, to delrekker av aktive workshoper og mulighet for å delta på før-kurs.

På årets konferanse får du mer av dette:

  • Hva skjer når fag og politikk møtes?
  • Hva sier forskere og praktikere om den nye lederrollen?
  • Hva er god historiefortelling og hvorfor er historiefortelling relevant for deg som jobber med HR?
  • Hva innebærer det å stoppe med undervisning, og starte med læring?  
  • Hva er de typiske fallgruvene arbeidsgiver kan gå i ved utøvelse av sin aktivitetsplikt?

Se program

Utstiller på kompetansetorget?

Ønsker du å være utstiller på kompetansetorget under konferansen, ta kontakt med Kjetil Hovda på tlf.: 91 59 56 30 eller e-post: kjetil.hovda@hrnorge.no

Faktura i 2022?

Ønsker du å motta faktura i 2022, trenger vi din påmelding senest innen 5. desember. Du krysser av for tidlig faktura på påmeldingsskjemaet.

HR konferansen for offentlig sektor 2023 Landingssiden 1610 format
  • Dato:
    17.-19. jan. 2023
  • Hvor:
    Scandic Lillehammer Hotel,
    Turisthotellvegen 6
  • Tid:
    15:00 - 11:30
  • Medlemspris:
    8.500,-
    Ikke-medlem:
    12.000,-
  • Påmeldingsfrist
    Påmelding avsluttet.