Konferanse

Rekrutteringsdagen 2022 - Digitalt

Rekrutteringsdagen 2022 Landingssiden 1610 format
  • Dato:
    27. jan. 2022
  • Hvor:
    Digitalt
  • Tid:
    08:30 - 15:30
  • Medlemspris:
    3.750,-
    Ikke-medlem:
    7.250,-
  • Påmeldingsfrist
    Påmelding avsluttet.

Detaljer

Åpne alle

Foredragsholdere

Kevin Wheeler
Kevin Wheeler
grunnlegger og styreleder i Future of Talent Institute

Kevin Wheeler er grunnlegger og styreleder i Future of Talent Institute. Han er en globalt anerkjent fremtidsforsker, foredragsholder, forfatter og konsulent innen HR, rekruttering, og bedriftsutdanning. Han har hatt ledende roller innen HR, rekrutterings- og kompetanseutvikling i Fortune 500-virksomheter globalt. Han hjelper virksomheter å bli ledende på talentanskaffelse, medarbeiderutvikling og strategier rundt talentutvikling. Han er rådgiver for flere rekrutteringsstartups innen techområdet, og har vært foreleser ved University of San Francisco og San Francisco State University

Foredrag:

After Covid – The New World of Recruiting 2025

Hvordan vil rekruttering se ut i 2025? Kevin Wheeler vil peke på de uunngåelige trendene som påvirker området, og gi deg en overlevelsesstrategi. Etter hvert som kunstig intelligens automatiserer mer av det vi gjør, og arbeidsoppgaver utvikler seg, vil rekrutterere møte utfordringer som bare de tilpasningsdyktige vil overvinne. Wheeler vil peke ut noen steg som kan hjelpe deg i arbeidet med å endre rekrutteringsfunksjonen, og lykkes, i møte disse med utfordringene.

Wheeler vil blant annet ta for seg disse spørsmålene:

  • Hvordan bør vi respondere når det er flere jobber enn villige kandidater?
  • Hvilke seks nøkkelferdigheter må du å utvikle for å overleve?
  • Vil arbeidet bli mer virtuelt eller gå tilbake til in-person?
  • Hvordan vil organisasjonen se ut når vi jobber mer virtuelt, og med distribuerte medarbeidere?


Les mericon
Christopher Ringvold
Christopher Ringvold
produktdirektør for FINN jobb

Christopher Ringvold er produktdirektør for FINN jobb. Han har bred erfaring med utvikling av digitale markedsplasser og har gjennom ansvaret for FINN jobb unik innsikt i hvordan det Norske arbeidsmarkedet utvikler seg. Christopher har tidligere erfaring fra konsulentbransjen og er utdannet siviløkonom fra NHH.

Foredrag:

Trender i det norske arbeidsmarkedet

FINN jobb spiller en sentral rolle i det Norske arbeidsmarkedet. Hittil i 2021 har vi hatt mer enn 250 000 utlyste stillinger på FINN jobb og mer enn 72 millioner besøk. Gjennom vår posisjon har vi en unik innsikt i hvordan arbeidsmarkedet utvikler seg. Vi deler rykende ferske data om de siste trendene i arbeidsmarkedet.

  • Innsikt i hvordan etterspørselen etter arbeidskraft utvikler seg innenfor ulike bransjer og geografier
  • Utvikling i tilbud av arbeidskraft innen ulike bransjer og geografier
  • Trender i arbeidsmarkedet
  • Tips til hvordan du kan lykkes bedre med dine rekrutteringsbehov


Les mericon
Thea Sivertsen
Thea Sivertsen
HR-leder i Lånekassen

Thea Sivertsen er HR leder i Lånekassen. Hun har omfattende og variert bakgrunn som konsulent, har tidligere jobbet i blant annet Skatteetaten, Accenture og Implement Consulting Group. Hun er utdanning fra BI og Universitetet i Oslo, med spesialisering innen organisasjonsendring, ledelse og digitalisering med fokus på pragmatiske løsninger.

Foredrag:

Kompetanse trumfer kontor

Det hybride arbeidslivet byr på utfordringer og muligheter. Lånekassen er blant dem som har sett en mulighet. IT-kompetanse har lenge vært vanskelig å få tak i, og dagens arbeidsmarked skaper ytterligere utfordringer. Som første offentlige virksomhet, ansatte Lånekassen folk direkte til hjemmekontoret, der de måtte befinne seg i landet, uten krav til oppmøte på kontoret. Kompetanse trumfer kontor, og det er samfunnsoppdraget det handler om – ikke hvor du bor.

  • Hvilke utfordringer og muligheter treffer du når du ansetter direkte på hjemmekontoret?
  • Hør hvordan de gikk frem for å tiltrekke seg riktig kompetanse
  • Det godt samarbeid mellom HR, IT og kommunikasjon for å lykkes

Les mericon
Ina Marie Strand Torgersen
Ina Marie Strand Torgersen
Director of Talent Acquisition i Oda

Ina Marie Strand Torgersen har en akademisk bakgrunn fra Organisasjonspsykologi på BI. Hun brenner for å bruke både vitenskap og pragmatikk til å skape best practice prosesser innenfor alt som omhandler talent. Ina jobbet de første fem årene i karrieren i Netlight, et selskap som var med på å sette standarden for moderne Talent Acquisition i Skandinavia. I dag leder hun Talent Acquisition i Oda og har ansvar for å bygge en Talent Acquisition organisasjon som ansetter mer enn 500 kunnskapsarbeidere årlig i hittil tre markeder.

Foredrag:

Hvordan jobber de mest fremtidsrettede med Talent Acquisition?

Hvorfor må vi bevege oss vekk fra å tenke rekruttering og heller tenke Talent Acquisition? Og hva er forskjellen? Styrkeforholdet er ikke lengre i favør arbeidsgiver. I 2022 er det talentene som stiller kravene i arbeidsmarkedet. Hele verden opplever mangel på arbeidskraft i alle stillingskategorier. For å kunne oppnå målene sine, trenger arbeidsgivere tilgang på riktig arbeidskraft. Denne oppgaven klarer ikke bedrifter uten å tenke helhetlig og langsiktig.

I foredraget deler Ina deler noen råd for

  • Hvordan organisasjoner kan bevege seg fra å jobbe med rekruttering til å jobbe med Talent Acquisition
  • Hva trengs av individer, team og organisasjonen for å oppnå dette.


Les mericon
Peder Apall-Olsen
Peder Apall-Olsen
leder for rekruttering og utvikling i Flyktninghjelpen

Foredrag:

Jobbsimulering – den beste predikatoren og morsomste delen av assessmentsenteret

Av alle verktøyene rekrutterere har tilgjengelig er det å be kandidatene løse jobbrelaterte oppgaver det som har den høyeste treffsikkerheten. At dette er en metode som gir god innsikt i kandidatens egnethet fremstår nok som logisk for de aller fleste, så hvorfor er det ikke flere som gjør dette og hvis man har lyst til å prøve det, hva skal til for å lykkes?

  • Hvordan forberede kolleger og seg selv for rollene?
  • Hvordan får du mest ut av case og jobbsimulering i sammenheng med andre rekrutteringsverktøy?
  • Tipsene for en vellykket gjennomføring og forventningsavklaring – både deg selv og kandidaten
  • Lær hvordan du ivaretar kandidatopplevelsen ved case og jobbsimulering



Les mericon
Kimiya Sajjadi
Kimiya Sajjadi
grunnlegger og CEO av Big Enough Global

Kimiya Sajjadi er grunnlegger og CEO av Big Enough Global. BEG hjelper selskaper å oppnå økt flerkulturelt mangfold og inkludering. De har blant annet jobbet med Thommesen, Sparebank 1 og Amedia, og er lidenskapelig opptatt av, og brenner for å få til en endring i norsk næringsliv De har vunnet YS sin likestillingspris, og Sajjadi ble nylig kåret blant Dagens Næringslivs 30 under 30 Lederstjerner.

Foredrag:

Hvordan oppnå økt flerkulturelt mangfold og hvorfor det er viktig?

Den siste tiden har det vært et økt fokus på å oppnå økt flerkulturelt mangfold og inkludering. Dette er viktig fordi det er med på å hjelpe virksomheten å nå ut til en større talentgruppe, og bli en mer attraktiv arbeidsplass. I tillegg blir flere og flere kunder og investorer oppmerksomme på valg av leverandør sitt arbeid med mangfold og inkludering. Det er derfor på tide å spørre seg hvordan virksomheten skal oppnå økt flerkulturelt mangfold og inkludering.

  • Hva betyr mangfold og inkludering?
  • Hvorfor er det viktig for deres bedrift å jobbe mot økt mangfold og inkludering fra et kommersielt ståsted?
  • Hvordan må selskapet gå frem strategisk for å jobbe med mangfold og inkludering. Hvorfor det er lurt å satse på en mangfoldsgruppe av gangen.
  • Hvorfor bør dere satse på å rekruttere og beholde flerkulturelle talenter spesifikt. Få med deg eksempler på tiltak som er lurt å innføre underveis.
  • Hvordan må selskapet tenke for å klare å rekruttere og beholde flerkulturelle talenter

Les mericon
Kari Bergeius Andersen
Kari Bergeius Andersen
advokat og partner i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund

Kari Bergeius Andersen er advokat og partner i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund (SBDL). Hun er en anerkjent arbeidsrettsadvokat som ansees som en av kjernekreftene i SBDL. Andersen er kjent for sitt engasjement og klientfokus. SBDL er HR Norges partner på arbeidsrettssiden og bistår medlemmer ved arbeidsrettslige spørsmål. Andersen er medforfatter av blant annet arbeidsrettsboken Arbeidslivets spilleregler.

Foredrag:

Rekruttering til «ungt team»: Hva er lov og hva er lurt?

Når vi rekrutterer ser vi normalt etter spesielle kvalifikasjoner og egenskaper vi ønsker oss. Stadig oftere ser vi at det annonseres etter spesielle aldersgrupper og da gjerne knyttet til begreper som et «ungt team». Eldre arbeidstakere kan da oppleve at de tilsidesettes og diskrimineres. En slik sak har nylig vært for rettsapparatet i Tyskland og er ikke ukjent heller i Norge. Hva kan vi gjøre for å unngå slike konflikter?

Kari vil i foredraget fokusere på

  • Er fokusering på en aldersgruppe i strid med diskrimineringsreglene?
  • Hvilke type formål kan gi saklig grunn for å forskjellsbehandle?
  • Hva gjør du for å unngå konfliktene?


Les mericon
Morten Goodwin
Morten Goodwin
professor ved Universitetet i Agder

Morten Goodwin er professor ved Universitetet i Agder og en av Norges fremste eksperter på kunstig intelligens. Han er en aktiv forsker med mye humor og veksler mellom å være lærer, samfunnsdebattant, formidler og forsker. Dr. Goodwin kommer med 15 års akademisk erfaring, en doktorgrad og mer enn 100 fagfellevurderte artikler. I tillegg holder han en rekke populærvitenskapelige forelesninger årlig, er aktiv i media, og fokuserer på de enorme fremskrittene som screener både forskning og den praktiske nytten av kunstig intelligens.

Foredrag:

Myter og sannheter om rekruttering og kunstig intelligens

Kunstig intelligens, en av vår tids viktigste teknologier, er på full fart inn i rekrutteringen. Det dukker stadig opp nye intelligente verktøy for å støtte rekrutteringsprosessen, som gir økt innsikt for de som ansetter, sikrer representativt utvalg av kandidater, øker sjansen for at riktige kandidater blir løftet frem, og hjelper til med ansettelse av topptalenter. Kunstig intelligens må allikevel brukes varsomt siden feil bruk får alvorlige og uheldige konsekvenser, som å rekruttere fra den samme homogene gruppen gang etter gang. Visste du at slik feilaktig bruk er enkelt å oppdage, selv uten teknisk bakgrunn? Det er en myte at kunstig intelligens er som en svart boks vi ikke har innsikt i eller kan forstå. I EUs nye forslag til regulerings, som ble lansert våren 2021, er rekruttering med smarte dataprogrammer ansett om «høy risiko». Det fører med ekstra strenge fra til implementasjonen, som kanskje blir lovpålagt om få år.

  • Hvordan brukes kunstig intelligens til rekruttering i dag.
  • Hva er mulighetene for kunstig intelligens, innen rekruttering, i nær fremtid.
  • Hva kreves får å ta bruke kunstig intelligens for regulering.
  • Hva innebefatter nye forslag om EU-regulativ innen kunstig intelligens, og hva betyr det er rekruttering anses som «høy risiko».


Les mericon

2022 preges av flere stillinger enn kandidater til å fylle dem. Og nå snakker vi ikke bare om de «vanlige» IT-stillingene. Nå ser vi det på tvers av bransjer og stillingskategorier. Så hvordan løser vi dette? Noe handler om å forstå hvordan rollen vår som rekrutterer utvikler seg. Og det handler også om å bli attraktive for kandidater som kanskje ikke har øynene åpne for oss ennå. Og vi kommer jo ikke unna teknologi.

Du får mer om dette:

  • Ferdigheter du er nødt til å mestre for å lykkes som rekrutterer i 2022
  • Hva skjer på arbeidsmarkedet, og hva virker faktisk i stillingsannonser på FINN
  • Stillingsannonser – hva er lov og hva er smart? Arbeidsretten gjelder alltid!
  • Hva innebærer det å gå fra rekruttering til talent acquisition – og hvorfor er det viktig at du har et bevisst forhold til det?
  • Hvordan blir du god på flerkulturelt mangfold? Går du kanskje glipp av de beste kandidatene fordi du ikke oppleves som relevant?
  • Kunstig intelligens er ikke lenger en svart boks, men hvordan snakker vi med algoritmene?

Meld deg på Rekrutteringsdagen 2022 og stå sterkere når du kaster deg inn i kampen om talentene.

Se program

Priser
Pris Medlem Ikke medlem
Ordinær pris 3750 7250
Grupperabatt for virksomhetsmedlemmer
Antall deltakere Rabatt for virksomhetsmedlemmer
3 eller flere 10%

Rabatt for virksomhetsmedlemmer:

Deltar 3 eller flere fra samme virksomhet, gir vi 10% rabatt av deltakeravgiften. Hver og en ansatt melder seg på individuelt.

Endelig rabatt trekkes fra når konferansen faktureres og vi har oversikt over hvor mange som deltar fra din virksomhet.

Er du ikke medlem? Les mer om alle medlemsfordelene her

Digitalt:
Rekrutteringsdagen 2022 blir arrangert som en digital konferanse. Uansett hvor du befinner deg vil du få tilgang.

Delta på live spørsmål og svar:
Som deltaker kan du stille spørsmål knyttet til utvalgt tematikk og delta live to ganger i løpet av konferansedagen, 12:15 (25 minutter og 14:15 (25 minutter). Et utvalg av innsendte spørsmål vil bli besvart. Se mer informasjon i programmet over.

Har du ikke mulighet til å delta «live»?
Fortvil ikke – du får tilgang til alt innholdet i hele to uker etter gjennomføringen. Du kan få med deg det du ikke rakk, eller se spesielt gode foredrag på nytt.

Utstiller på kompetansetorget?

Den digitale plattformen gir en fin mulighet for profilering mot deltakere på konferansen. Er du interessert i å få mer informasjon om mulighetene, ta kontakt med Kjetil Hovda på tlf: 91595630 eller e-post: kjetil.hovda@hrnorge.no

Rekrutteringsdagen 2022 Landingssiden 1610 format
  • Dato:
    27. jan. 2022
  • Hvor:
    Digitalt
  • Tid:
    08:30 - 15:30
  • Medlemspris:
    3.750,-
    Ikke-medlem:
    7.250,-
  • Påmeldingsfrist
    Påmelding avsluttet.