Dette kurset gir deg en grunnleggende innføring i HR-feltet og tilhørende arbeidsprosesser.

Er du ny innenfor HR-feltet? Det er lett å bli litt overveldet.

HR-feltet strekker seg over en lang rekke av fagområder, der det ofte er forventet at du skal kunne noe om alt fra ledelse og lederstøtte, til rekruttering, strategi og kulturarbeid. Du skal gjerne kjenne til sentrale lover og regler innenfor arbeidsrett, kunne litt psykologi, vite mye om kommunikasjon og kunne manøvrere smart i små og store utfordringer som du kan møte på i din hverdag.

Hensikten med dette kurset er å gi deg en god oversikt over feltet og konkrete tips til hvordan du kan forvalte rollen på en god måte. Det blir en smakebit på det spennende og omfattende HR-feltet, samtidig som du får praktiske tips til gjennomføring av de vanligste HR-prosessene.

Du får også et lite innblikk i arbeidsrett og en innføring i sentrale lover og regler for HR-feltet samt konkrete tips til sykefraværsoppfølging og opphør av arbeidsforhold.

Kurset er teoretisk forankret og praktisk rettet. Det vil være en blanding av forelesning og dialog, der vi legger opp til refleksjonsarbeid, interaksjon og praktiske øvelser.

Du vil få en grunnleggende innføring på følgende områder:

 • Rolleforståelse, hva er HR sitt ansvar
 • Employer Branding
 • Rekruttering
 • Onboarding
 • Kompetanseutvikling
 • Kultur og arbeidsmiljø
 • Motivasjon og ledelse
 • Medarbeidersamtaler
 • Medarbeiderundersøkelser
 • Hvordan jobbe strategisk i HR-rollen
 • Arbeidslivets spilleregler - sentrale lover og regler for HR-feltet
 • Oppfølging av sykmeldte arbeidstakere
 • Opphør av arbeidsforhold

Kurset passer for deg som er ny i HR-rollen, alene i HR eller for deg som skal etablere en HR-funksjon i egen virksomhet.

Kursholdere


Anne Lise Heide
er daglig leder i Leonda og lederutvikler i Habberstad. Hun jobber med å spre kunnskap og innsikt for HR-faget gjennom sin egen podcast, HR-podden og via sitt arbeid med kompetansenettverk og lærende allianser i Leonda. Anne Lise har jobbet med HR og ledelse siden 2003, og hun har internasjonal erfaring med strategisk kompetanseledelse og lederutvikling. Hun er utdannet prosesskonsulent, DNCF sertifisert coach og har en master i HR & Ledelse fra BI.

Marie S. Halstensen er advokat i advokatfirmaet Helmr og arbeider hovedsakelig med rådgivning og tvisteløsning innenfor arbeidsrett og tilgrensende rettsområder. Hun bistår norske og internasjonale selskaper, kommuner, statlige virksomheter og enkeltstående arbeidstakere. Hun har erfaring fra problemstillinger knyttet til personaloppfølging, arbeidsmiljø, sykefraværssaker, konkurranseklausuler, oppsigelser og erstatning.

Avbestillingsbetingelser:
Ved avmelding senere enn 2 uker før kurset starter, blir deltakerne belastet med 50% av kursavgiften. Avmelding senere enn 3 dager før kursstart og påmeldte som ikke møter opp, må betale full pris. Avmeldingen må være skriftlig. Ved sykemelding fra lege refunderes kursavgiften i sin helhet.

Betaling/faktura:
Faktura vil bli sendt i forkant av arrangementet.

Behov for overnatting?
HR Norge har hotellavtale med Thon Hotels og Scandic Hotels, som betyr at du får rabattert pris på overnatting.

Vi gjør oppmerksom på at eventuell overnatting må ordnes på egenhånd og at oppholdsutgifter ikke er inkludert i kursavgiften. Eventuell avbestilling og "no show" må selv håndteres/betales av den enkelte.

Spørsmål
Alle henvendelser rettes til HR Norge på tlf. 22 11 11 22 eller e-post hrnorge@hrnorge.no