Konferanse

Kompetansedagen 2023 - Live stream

Kompetansedagen 2023 LIVE STREAM Landingssiden 1610 format
 • Dato:
  28. sep. 2023
 • Hvor:
  Live stream
 • Tid:
  09:00 - 16:15
 • Medlemspris:
  3.300,-
  Ikke-medlem:
  6.500,-
 • Påmeldingsfrist
  Påmelding avsluttet.
Det er knapt noe viktigere for en virksomhet å levere på enn god kompetanseutvikling. Jobber du med nettopp dette, er Kompetansedagen 28. september stedet å være for deg!

Detaljer

Åpne alle

Foredragsholdere

Pär Lager
Pär Lager
Foredrag: 5 steg til en læringskultur som skaper resultater. Workshop: Læringskultur i praksis

Pär Lager er en av Nordens ledende innovatører og eksperter innen ledelse, læring, omverdensanalyse og kommunikasjon. Han er seniorrådgivar på Försvarshögskolan med fokus på internasjonale ledelsesprogrammer, styremedlem i flere ulike organisasjoner, forfatter samt driver podden ”Upskill och Reskill”. Tidligere har Pär blant annet vært rektor og administrerende direktør i Berghs School of Communication, politiskt sakkyndig på Utbildningsdepartementet, leder for forretningsutvikling på Sifo samt medgründer til utdanningsforetaket Brights. Pär har skrevet tre ledelsesbøker. Den siste ”Upskill och Reskill” er utropt til ”Årets HR-bok” 2022 av den svenske HR-foreningen.

Foredrag - Kompetansedagen 2023:

Vi står midt i en læringsrevolusjon hvor behovet for livslang læring, eller upskilling og reskilling, for både virksomheter og individer er sterkere enn noen gang. Pär Lager har gjennom lang erfaring og utforsking med en rekke ulike organisasjoner kommet frem til et rammeverk som skaper et sterkt fundament for læringskultur.

 • Behovet for livslang læring - upskill og reskill
 • 5-stegsmodellen til læringskultur
 • Case og tips om innovativ og effektfull læring

Workshop - Kompetansedagen 2023:

I denne workshopen vil Pär gå mer i dybden på sentrale elementer av det å utvikle en læringskultur. Det legges opp til interaksjon og aktiv deltakelse.

 • Hvordan skape en «sense of urgency» som motiverer til læring?
 • Hvordan gå fra ord til handling?
 • Hva kan vi lære fra organisasjoner som har oppnådd suksess?

Workshop er kun tilgjengelig ved fysisk oppmøte.

Delta på Kompetansedagen 2023 - se arrangement og meld deg på her

Les mericon
Margrete Posti Røed Martin
Margrete Posti Røed Martin
Gøy å være god

Margrete Posti Røed Martin er leder for HR Utvikling og kompetanse i Coop Norge. Her leder hun et sterkt fagmiljø med ansvar for 28000 medarbeidere. Hele verdikjeden til Coop i Norge har mulighet for faglig utvikling. Som organisasjonspedagog har hun både strategisk og operativ bakgrunn. Hun har mange års erfaring med ledertrening, kompetansestyring og strategisk organisasjonsutvikling. Hun har ledet utviklingsprosjekter i blant annet Utdanningsdirektoratet, NHO og Norsk Industri. I de senere år har hun jobbet i konkurranseutsatte næringer med å gjøre læring til et konkurransefortrinn.

Foredrag - Kompetansedagen 2023:

Med 28 000 medarbeidere og et stort mangfold av bakgrunner og roller har Coop satt læring høyt på agendaen som en del av sin konkurransestrategi. Med så mange medarbeidere spredt over hele landet og i ulike deler av verdikjeden, hvordan sikrer man kontinuerlig utvikling? Svaret for Coop ble Coopskolen - et læringsunivers som gjennom mikrolæring og elementer fra spillifisering drar læring inn i medarbeidernes arbeidshverdag på en motiverende måte.

 • Hvordan utvikle en læringsindeks som måler læringskultur og bidrar til å få opplæring høyt på agendaen til toppledelsen?
 • Coops designprinsipper: driftstilpasset, tilgjengelig, relevant og gøy, og hvordan disse styrer retningen i arbeid med opplæring
 • Hvordan bygge bro mellom læring og praksis? Stegene som tar medarbeiderne fra kunnskap til kompetanse.

Delta på Kompetansedagen 2023 - se arrangement og meld deg på her

Les mericon
Donald Clark
Donald Clark
Foredrag: AI endrer alt! Workshop: En dypere titt på AI og læring (Gjennomføres på engelsk)

Donald Clark er en læringsteknologi-entreprenør, CEO, forsker, blogger og prisbelønt foredragsholder. I tillegg til å være administrerende direktør for Wildfire, et AI-læringsselskap, investerer han i og gir råd til EdTech-selskaper. Han har publisert tre bøker om AI for læring, design for teknologi og om læringsteknologi. Nå jobber han med en bok om læring i Metaverse. Donald har over 37 års erfaring innen online læring, video, spill, simuleringer, adaptive systemer, chatboter, sosiale medier, mobil læring, virtuell virkelighet og AI-prosjekter. Han har designet, levert og gitt råd om online læring til mange globale offentlige og private organisasjoner. Som forkjemper for bruk av teknologi i læring har han vunnet mange priser, inkludert den første “Outstanding Achievement in E-learning Award” og “Best AIM Stock Market Company”, “Most Innovative Online Product”, “Best Online Learning Project” og “JISC EdTech Award”.

Foredrag - Kompetansedagen 2023:

AI endrer måten vi jobber på, det vil også endre hva vi lærer, hvorfor vi lærer og hvordan vi lærer. Generativ AI øker produktiviteten og gjør det enklere å levere læring. L&D må oppgradere ferdighetene sine for denne nye verdenen for å være relevante. Donald vil vise hvorfor og hvordan det kan brukes i læring.

 • AI er viktig for fremtiden til arten vår og kan ikke ignoreres
 • Hvordan AI endrer arbeidsplassen ved å øke produktiviteten
 • Hvordan AI kan gjøre læring billigere, mer fleksibel og tilgjengelig
 • Tips til hvordan L&D kan oppgradere ferdighetene sine

Workshop - Kompetansedagen 2023:

Dette er en praktisk og interaktiv workshop for de som ønsker å gå litt dypere inn i hvordan en kan bruke AI i sin arbeidshverdag innen læring.

Donald vil vise hvordan prompting kan forbedres med noen generelle tips, og også gi 130 ekte prompts til bruk i L&D. Vi vil også utforske hvilke verktøy du kan bruke når du leker med denne teknologien, samt diskutere mulige bruksområder innen jobben din.

Workshop er kun tilgjengelig ved fysisk oppmøte.

Delta på Kompetansedagen 2023 - se arrangement og meld deg på her

Les mericon
Lars-Petter Windelstad Kjos
Lars-Petter Windelstad Kjos
Når AI møter VR, -skap immersive læring selv

Lars-Petter Windelstad Kjos er utdannet pedagog med over 20 års erfaring fra kommunikasjon, teknologi, spill og læring. Sammen med Rolf Risnes har han vært med å starte opp en rekke selskaper som Hyper, Hyper Games, Folka og Motimate. Motimate ble solgt til Kahoot! i 2021. I 2022 startet de We Are Learning der Kjos i dag jobber som CPO.

Foredrag - Kompetansedagen 2023:

Behovet for nye digitale løsninger er større enn noen gang på grunn av økt digitalisering. Interaktivt innhold eller "immersive content" som 3D og VR nøkkelen til engasjerende læring. Å produsere dette er for de fleste i dag for tids- og kostnadskrevende. Nye AI-drevet læringsløsninger gjør det enklere å selv produsere høykvalitets læringsinnhold i 3D på minutter, ikke måneder. Her får du et lite innblikk i mulighetene som kommer nå.

Delta på Kompetansedagen 2023 - se arrangement og meld deg på her

Les mericon
Mette Olsson Årbø
Mette Olsson Årbø
Fremtidsrettet organisering av kompetansearbeid

Mette Olsson Årbø er leder for Competence & Learning avd. i Aker BP. Hun har over 15 års bakgrunn fra ulike bransjer og organisasjoner, der hun har utviklet og implementert strategier, prosesser og verktøy for læring, kompetanseutvikling og prestasjonsforbedring. Hun har også vært ansvarlig for å lede og veilede L&D-team, samt å samarbeide med interne og eksterne partnere. Mette har en mastergrad i management med fordypning strategi/HRM, og er sertifisert i flere anerkjente metoder og verktøy innen L&D.

Foredrag - Kompetansedagen 2023:

Tradisjonelle kompetanseavdelinger i selskaper er i endring. Fremtidens arbeid krever mye større volum, hastighet og variasjon av læring for bedriften og for ansatte uansett størrelse. Dette krever mer av oss som har ansvar for kompetanseutvikling. I dette foredraget får du høre hvordan Aker BP arbeider med å sette gode mål for et robust fremtidsrettet kompetansearbeid, og hvordan de organiserer det gjennom fire stegvise fokusområder.

 • Organisering av kompetansemål
 • Våre fire fokusområder
 • Hvordan arbeide smartere, raskere og mer informert ved å digitalisere manuelle oppgaver
 • Case: Fra manuell arbeidshåndtering til digital transformasjon
 • Forbedring og standardisering av beste praksis for kompetanse og læring

Delta på Kompetansedagen 2023 - se arrangement og meld deg på her

Les mericon
Anna Tebelius Bodin
Anna Tebelius Bodin
Den lærende hjernen

Anna Tebelius Bodin er en erfaren foredragsholder som har holdt over 1300 foredrag om hjernen og læring. Hun er kjent for å gjøre komplekse emner tilgjengelige og forståelige for alle. Hun har skrevet fem bøker som har solgt i flere tusen eksemplarer og er kjent for å gjøre en forskjell i hvordan vi lever og kommuniserer. I 2020 ble hun hedret med årets Mensa-pris for sin evne til å gjøre det komplekse enkelt. Anna har alltid vært opptatt av hjernen og begynte sine akademiske studier med psykologi ved Lunds universitet i 1999. Der kom hun i kontakt med forskning som utførtes med hjelp av fMRI-kamera (Functional Magnetic Resonance Imaging), som da var helt ny. Ønsket om å lære mer om hjernen og mennesket tok henne til Harvard University der hun tok en mastergrad og assisterte forskning innen den lærende hjernen.

Foredrag - Kompetansedagen 2023:

Vi lever med en analog hjerne i en digital tidsalder. Å ha tilgang på informasjon fører ikke til noe læring i seg selv. Effektfull læring spiller på lag med hjernen, og støtter opp under dens forutsetninger for å lære, forstå og huske. Vi ser på forskjellen mellom å konsumere informasjon og faktisk læring, samt hvorfor ikke all repetisjon er den beste måten å lære på.

 • Forskjellen mellom konsumering av informasjon og faktisk læring
 • Hvordan lede oppmerksomhet slik at det legger til rette for læring
 • Læring gjennom å uttrykke selv

Delta på Kompetansedagen 2023 - se arrangement og meld deg på her

Les mericon
Hege Sand
Hege Sand
Tilpass kompetansearbeidet til din virksomhet

Hege Sand begynte i Q-Free som konserndirektør i mars 2023. Sand har omfattende internasjonal erfaring og 20 år innen strategisk HR. Sand kommer fra det statlige foretaket Enova SF, som jobber for Norges overgang til et lavutslippssamfunn. Sand har videre hatt flere ledende stillinger i selskaper som Telenor, Skanska, IKEA, emgs og SINTEF. Sand har en grad i strategisk HRM fra Universitetet i Tilburg i Nederland og Human Resources (Personal- og arbeidslivsprogrammet) fra Universitetet i Lund i Sverige.

Foredrag - Kompetansedagen 2023:

Innen kompetanseutvikling er det ingen «one size fits all», og det er viktig at arbeidet tilpasses virksomheten og kulturen der. Å få til kompetanseutvikling som skaper effekt, krever at en får alle ansatte med på reisen. Hege Sand har i 25 år jobbet med kompetansearbeid i ulike virksomheter, store og små, private og offentlige, og deler her av sine erfaringer.

 • Kompetanseutvikling og endring- to sider av samme sak?
 • Hvordan gå frem for å tilpasse kompetansearbeidet til virksomheten du er i?
 • Hvordan snu motstanderne av endring til ambassadører for prosessen?

Delta på Kompetansedagen 2023 - se arrangement og meld deg på her

Les mericon

Mange virksomheter har utfordringer med å dekke sitt kompetansebehov. Samtidig er vi på vei inn i det mange omtaler som en revolusjon med innføring av kunstig intelligens. Om utviklingen har gått fort frem til nå, er det ingenting som tyder på at det skal gå roligere fremover - tvert imot.

Du får blant annet med deg:

 • 5 steg til en læringskultur som gir resultater
 • Innovative måter å få læring inn i hverdagen
 • Tips til bruk av ny teknologi for bedre flyt og resultater i kompetansearbeidet

Og ikke minst kårer vi vinneren av HR Norges Kompetansepris 2023. Kanskje er det din virksomhet som vinner i år?

Priser
Kategori Medlem Ikke medlem
Ordinær pris 3300 6500

Rabatt for virksomhetsmedlemmer:
Deltar 3 eller flere fra samme virksomhet, gir vi 10% rabatt av deltakeravgiften. Hver og en deltaker melder seg på individuelt. Endelig rabatt trekkes fra når konferansen faktureres og vi har oversikt over hvor mange som deltar fra din virksomhet.

Det gis ikke rabatt på allerede rabattert pris.

Er du ikke medlem? Les mer om alle medlemsfordelene her

HR Norges Kompetansepris

HR Norges Kompetansepris tildeles hvert år en virksomhet som har et bevisst forhold til - og bruker kompetanse som aktivt verktøy - for å oppnå virksomhetens mål på en måte som kan inspirere og være forbilde for andre. Her deler vi ut prisen, og du får høre mer om hva vinneren har gjort for å fortjene prisen.

Ved spørsmål, kontakt Lotte Alvik Nilsen på 97 95 22 92 eller mail til lotte.alvik.nilsen@hrnorge.no

Passer ikke datoen?
Du kan likevel melde deg på Live stream og få tilgang til opptak av streamen i etterkant av konferansen. Du får tilgang av opptaket i 14 dager. Vi tar forbehold om tillatelse til deling fra den enkelte foredragsholderen.