HR Dagen i Bergen 2024

I et arbeidsmarked preget av ny teknologi, økonomiske utfordringer og skiftende kompetansebehov, må mange bedrifter finne nye måter å forbli attraktive og tilpasningsdyktige på. Dette er ingen lett jobb, men HR spiller en nøkkelrolle i dette arbeidet. HR har en kritisk rolle i å forme strategier som ikke bare støtter virksomhetens mål, men også de ansattes vekst og utvikling. Hvordan skal vi møte dagens endringer i miljøet rundt oss?

HR Dagen i Bergen samler ledende eksperter for å belyse blant annet dette spørsmålet, tilby dybdeinnsikt i forskning og deling av praktiske erfaringer som kan hjelpe deg og din organisasjon til å trives.

Du vil blant annet kunne fordype deg i:

 • En pulsmåling av arbeidslivet i regionen: Få et dybdeinnsyn i nåværende og fremtidige trender i Bergens arbeidsmarked, og refleksjoner rundt dette.
 • Fra bullshit til handling i fordomsfri rekruttering: Vi ser på reelle strategier for å inkludere flere personer med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet, samt utfordre eksisterende fordommer og diskutere effektive metoder for mangfoldsintegrasjon.
 • Den fabelaktige narsissisten: Vi reiser spørsmål omkring narsissisme på arbeidsplassen – fra destruktive aspekter til potensielt konstruktive trekk. Foredraget vil utfordre vår forståelse og tilby nye perspektiver på narsissisme i profesjonelle sammenhenger.


En pulsmåling av arbeidslivet i regionen

Ragnhild Friis

Virksomheter i Bergens-regionen, som andre regioner i Norge, må både hente inn, beholde og utvikle kompetanse for å bidra til vekst og utvikling. Hvordan ser arbeidslivet ut her både nå og fremover? Bli med på et makrooverblikk over hvordan det står til i regionen, og refleksjoner rundt dette.

 • Arbeidsmarkedstrender: Utforsk de nyeste statistikkene og prognosene for Bergens-regionens arbeidsmarked
 • Næringslivets utvikling: Få en oversikt over hvilke sektorer som blomstrer og hvilke som står overfor utfordringer, samt innsikt i nye vekstmuligheter
 • Fremtidens kompetansebehov: Hva ser bedrifter her i vest for seg at de trenger i fremtiden?

Ragnhild Friis-Ottesen, næringspolitisk rådgiver i Bergens Næringsråd


Fra Bullshit til Handling i fordomsfri rekruttering

Tor Andreas Bremnes

InClue er Norges Handikapforbund sitt rekrutterings- og kompetansehus med mål om å bidra til at flere personer med funksjonsnedsettelse kommer inn i arbeidslivet og opplever karriereutvikling. Ingen bedrifter eller politikere sier at de er mot mangfold, likevel må personer som oppgir funksjonsnedsettelse i jobbsøknaden søke dobbelt så mange jobber som sine kamerater selv om de er kvalifiserte. Dersom ingen går på jobb for å diskriminere, hvordan kan vi da bevege pilen i riktig retning for fordomsfri rekruttering? Det skal Tor Andreas dykke ned i på HR Dagen i Bergen.

 • Kvalifikasjonsprinsippet og mangfold
 • Hvordan skal ledere jobbe med mangfold og den naturlige konflikten mellom ulike perspektiver
 • Fallgruvene i ekskluderende rekruttering

Tor Andreas Bremnes, daglig leder i InClue


Den fabelaktige narsissisten: Et nytt blikk på vår mest forhatte personlighet

Espen Skorstad

I 2022, ble «Narsissisme» kåret til årets moteord av Store Norske Leksikon. Der populærkultur og media tidligere har vært fiksert på den myteomspunne psykopaten, virker det som fokus nå har dreiet mot narsissisten. Det kan se ut som vi fascineres av stoff om antagonister, egoister og personer som behandler andre dårlig. Denne fremstillingen er det grunn til å stille spørsmålstegn ved. Ikke bare demoniseringen, men også hvordan narsissisme beskrives. Vi må diskutere: Når er narsissisme skadelig på arbeidsplassen, og når er det ikke skadelig? Ja, til og med spørre: Når er narsissisme konstruktivt? For hvis vi ikke klarer å se de lyse sidene av personlighetstrekket, eller evner å se det i oss selv, hvordan skal vi da kunne ta et helt nødvendig oppgjør med de mørkere sidene?

 • Hvordan kjenne igjen narsissisme?
 • Hva forskjellen er på lys og mørk narsissisme?
 • Hvordan identifisere narsissisme hos en personlighet som i sin kjerne er opptatt av å fremstille seg best mulig?

Espen Skorstad, CEO i Fairsight

Priser
Kategori Medlem Ikke-medlem
Pris med tidlig rabatt til og med 10. juni 4550 8350
Ordinær pris fra og med 11. juni 4950 8750
Grupperabatt for virksomhetsmedlemmer
Antall deltakere Rabatt for virksomhetsmedlemmer
3 eller flere 20%

Deltar 3 eller flere fra samme virksomhet, gir vi 20 % rabatt av deltakeravgiften. Hver og en deltaker melder seg på individuelt. Endelig rabatt trekkes fra når konferansen faktureres og vi har oversikt over hvor mange som deltar fra din virksomhet. Grupperabatten gjelder kun for virksomhetsmedlemmer.

Det gis ikke rabatt på rabatt. Endelig rabatt trekkes fra når konferansen faktureres.

Er du ikke medlem? Les mer om alle medlemsfordelene her

Utstiller på kompetansetorget?
Sikre deg plass - ta kontakt med oss på tlf: 91 59 56 30 eller e-post: kjetil.hovda@hrnorge.no

Avbestillingsbetingelser:
Alle påmeldinger/bestillinger gjøres med utgangspunkt i våre ordinære kanselleringsbetingelser.
Frist for avmelding er 3. september 2024. Påmeldte som melder avbud etter avbestillingsfristen mottar ingen refusjon. Derimot kan en kollega delta i stedet. Ved sykemelding fra lege refunderes konferanseavgiften i sin helhet.

Faktura:
Faktura vil bli sendt i etterkant av arrangementet.

Behov for overnatting?
HR Norge har hotellavtale med Thon Hotels og Scandic Hotels, som betyr at du får rabattert pris på overnatting.

Vi gjør oppmerksom på at eventuell overnatting må ordnes på egenhånd og at oppholdsutgifter ikke er inkludert i konferanseavgiften. Eventuell avbestilling og "no show" må selv håndteres / betales av den enkelte.

Spørsmål:
Alle henvendelser rettes til HR Norge på tlf. 22 11 11 22 eller e-post hrnorge@hrnorge.no

Les mer Pil