Møt oss på Arendalsuka

HR Norge setter fremtidens arbeidsliv og psykisk helse og arbeidslivet på agendaen under årets Arendalsuka.

Aredandalsuka2024 Mot oss

HR Norge skal arrangere to egne debatter under årets Arendalsuka. I tillegg skal daglig leder, Even Bolstad delta i andres debatter.

Fleksibilitet og ledelse

Vi starter uka med en diskusjon om fleksibelt arbeidsliv og hjemmekontormuligheter. Bolstad stiller på arrangementet «Tar fleksibiliteten knekken på norsk arbeidsliv?» i regi av Arbeidsforskningsinsitittet ved OsloMet.

Her stiller de spørsmålet om det er slik at det har sneket seg inn en følelse blant de fleste arbeidstakere at hjemmekontor nå er en rettighet, og hva betyr det i så fall for arbeidslivet? Vi skal se nærmere på hvordan nye digitale muligheter med mye hjemmejobbing, påvirker arbeidslivet og fritiden vår.

Bolstad skal også delta på Ledernes presentasjon av årets Ledelsesbarometer. Årets tittel på arrangementet er Alltid tilgjengelig – til hvilken pris?

Setter fokus på fremtidens arbeidsliv

Tirsdag ettermiddag 13. august 15.30 inviterer HR Norge til debatten «Arbeidslivet 2.0» på Arendal kunstforening.

Her skal vi se på ulike utfordringer ved fremtidens arbeidsliv, blant annet mangel på folk og kompetanse. Hvordan skal vi løse dette? Alle som kan jobbe må være i jobb, og på hvilken måte kan AI være med på å påvirke fremtidens arbeidsliv?

Også her skal vi innom økt fleksibilitet i arbeidslivet, og hvordan fleksibilitet og krav går hånd i hånd. Og vi skal se på hvordan man kan og bør legge til rette for å skape et godt og produktivt arbeidsliv med nye organisasjonsformer og rammebetingelser.

- Til høsten kommer den utsatte Arbeidsmarkedsmeldingen, og forhåpentlig får vi noen små drypp på hva som ventes her når statssekretær Ellen Bakken (Ap) deltar i denne debatten, sier Bolstad.

Jobben din er psykt viktig

Onsdag morgen kl. 10.00 setter vi fokus på sykefravær og psykisk helse i debatten «Jobben din er psykt viktig». Også denne debatten arrangeres på Arendal kunstforening.

- Vi har ett av verdens beste arbeidsliv i Norge, allikevel fortsetter sykefraværet å øke, og særlig ser vi en økning i fravær knyttet til psykisk helse. Vi må se litt nærmere på hvorfor det er sånn, sier Bolstad.

Her deltar Sandra Bruflot, medlem Helse- og omsorgskomiteen for Høyre og Tove Elise Madland, medlem Helse- og omsorgskomiteen for Arbeiderpartiet.

I debatten deltar også statistikksjef i NAV, Ulf Andersen, som har stålkontroll på dagens sykefraværstall og director i Deloitte, Jarle Hildrum, som selv har opplevd depresjon flere ganger i sitt yrkesliv og erfart hvor viktig arbeidsplassen er i en slik situasjon.

- I debatten skal vi se på hvordan vi kan få flere med psykisk uhelse til å stå i arbeidslivet - for mange kan det å ha en jobb å gå til være en viktig del av tilfriskningsprosessen. For jobben vår er faktisk psykt viktig, sier Bolstad.

Arrangementene vil bli streamet og lagt ut på www.hrnorge.no

Her finner du link til våre arrangementer:

Arbeidsliv 2.0 - Tirsdag 13.8 2024 15:30 - 16:15

Jobben din er psykt viktig - Onsdag 14/8 2024 10:00 - 10:45

Kontaktpersoner:
Kristin Willersrud
Kristin Willersrud
Koordinator administrasjon
Hilde Nordlund
Hilde Nordlund
Leder for samfunnskontakt og kommunikasjon

+47 916 47 472
hilde.nordlund@hrnorge.no