Jul med din glede

«Nå er det flatt, nå trenger jeg å settes til lading». Hun snakket nok på vegne av mange av oss. Juleferien er ikke bare en religiøs høytid. Det er også en kjærkommen ladestasjon.

Gratulerer med året vi snart har bak oss. HR har gjort en kjempejobb. Uten den innsats, klokskap, beslutningskraft og omtanke vi har stått for, ville ting vært så mye verre. Mange har også jobbet offensivt med å skape en ny og bedre virkelighet, mer basert på tillit og fleksibilitet enn det vi hadde med oss inn i pandemien. Vi har gjort en forskjell. Det er en god følelse å ta med seg når man pakker sammen PCen og ønsker Teams en fredelig jul.

For noen har korona blitt en kamp om å få fatt i nok hender og hoder – store deler av Norge går så det griner. Parallelt har helse, forvaltningen og andre hendene fulle med alle de negative konsekvensene av pandemien.
Andre både startet og avsluttet året med å permittere eller si opp kolleger. Det gjør vondt. Vi har ekstra omtanke til de som nå går inn i julen med klump i magen. Stille dager blir ekstra lange for dem som fikk beskjed om at jobb og lønnsinntekt forsvinner i en periode. Kontrastene blir ekstra tydelige i tider som disse. Kanskje nettopp derfor og nettopp nå blir vi ekstra bevisst og glade for at vi lever i en velferdsstat som er både rask og raus når ting er vanskelig.

For nå er det på*n igjen. Vi kjenner drillen og gjør som myndighetene sier. Men med litt mer murring denne gangen. Kanskje er det opplevelsen av evigvarende dugnad som gjør at dugnadsånden er på vei ned. Vi kjenner på at lyst i stadig større grad må erstattes av disiplin. Kanskje er det bare det at vi er slitne. Antakelig er det en god kombinasjon.

Korona skiller ikke mellom jobb og fritid. Derfor er det nå mange familier som kontrollteller antall plasser rundt bordet, samtidig som de tenker «Plan B» dersom lille Trine skulle bli smittet eller onkel Per havne i karantene. Enhver kan ha uflaks, men alle kan være kloke. Det inkluderer å ta vaksinen, holde avstand, bruke munnbind og ikke delta i familieselskapet dersom man føler seg uvel. Og er du i tvil om du skal teste deg en ekstra gang, så er svaret ja.

Mye handler om å fokusere og ta action på det man faktisk kan gjøre noe med. Det gjelder både arbeid og privat. Juleglede er ikke noe som kommer; den skapes. Og for å skape juleglede, hvor kropp og sjel settes på lading, er det en god start å ha i hvert fall litt fysisk og psykisk overskudd på batteriet på forhånd. Som en klok mann har sagt: «Ta vare på deg selv. Hvis ikke klarer du heller ikke å ta vare på andre».

Tusen takk til alle dere som har brukt HR Norge i løpet av året vi snart har bak oss. Og takk til alle som har bidratt på forskjellige måter -, som faglige bidragsytere, styremedlemmer sentralt og i regionene, samarbeidspartnere. leverandører, søsterorganisasjoner og andre. HR Norge er summen av innsatsen til svært mange enkeltindivider som vil dele og gjøre en innsats samt organisasjoner som støtter helhjertet opp om å "utvikle mennesker og organisasjoner".
Hjertelig takk fra oss i Team Akersgata. Å få jobbe sammen med dere, lære og levere alt det gode som HR Norge bidrar med i løpet av året skaper mening, glede og gode arbeidsdager også for oss.

Gledelig Jul og Godt Nytt År!!

I år har HR Norge gitt julegave til Kirkens Bymisjon slik at de skal kunne lage en litt bedre jul for mennesker som sliter.