Frem med brystkassen - nå kommer International HR Day 2023

International HR Day er dagen da HR feirer seg selv og hva vi bidrar med. For virksomheter, den enkelte og samfunnet. 15. mai braker det løs – i Stavanger, Bergen og Oslo så vel som i sosiale medier.

Feiring over hele verden

International HR Day er et europeisk initiativ, og selv om dagen har spredd seg til hele verden er det fortsatt den europeiske HR-organisasjonen EAPM som bærer mye på sine skuldre, sier daglig leder i HR Norge og president i EAPM Even Bolstad. Hensikten er selvsagt å feire seg selv, men også å synliggjøre verdien av HR og HR-arbeidet for alle andre. Korona, hjemmekontor, rekruttering og kompetansevekst i et arbeidsmarked i ubalanse, digitalisering og personalpolitikk under både permitteringer og dyrtid er bare noe av det vi har stått i de siste årene. Og der har vi levert så det synger. Virkelig grunn til å skyte frem brystkassen, sier han.

Feiring i flere norske byer

- I år velger vi å feire gjennom å møtes, sier prosjektleder for IHRD Norge 2023, Kristin Willersrud i HR Norge.

Etter noen år med digital feiring har vi i år valgt å markere IHRD ved å møtes fysisk. Og det skal være en dag med feiring og god stemning! Vi lager HR-pub i Bergen, Stavanger og Oslo hvor vi møtes, prates, får inspirerende påfyll og underholdning sammen med litt fingermat og drikke. Her møter du andre medlemmer, oss i HR Norge og sammen feirer vi HR og oss selv.

Du kan skape din egen feiring sammen med kollegaene dine og med teamet ditt. Hva med en HR-quiz for alle medarbeiderne? Eller invitere til en HR-frokost? Lag en poster med «Takk til alle de gode HR-medarbeiderne våre!» som henges opp rundt omkring. Klistre piler på gulvet som viser vei til HR-avdelingen og overrask med ballonger og sjokolade!

Ta bilder og videoer av det dere gjør og legg det ut på intranettet og i sosiale medier. Send gjerne bidrag til oss i HR Norge som vi kan bruke på våre sosiale medier til hrnorge@hrnorge.no.

Bruk hashtag

15. mai braker det løs – i Stavanger, Bergen og Oslo. Datoen for IHRD pleier å være 20. mai. Men i år faller dagen på en lørdag. Og siden Norge har sin 17. mai, med påfølgende langhelg, starter vi feiringen allerede på mandag 15. Andre land gjør tilsvarende, dette betyr at man kan følge hashtag’ene #IHRD, #InternationalHRDay og #HRshapingthenewfuture hver dag og på den måten følge hva som skjer, over hele verden. (Andre land feirer også flere dager denne uka)

Meld deg på medlemsmøte i din by:
Oslo

Bergen

Stavanger

Les mer om IHRD 2023 på EAPM sin nettside her.

Se EAPM sitt webinar her.

Se samleartikkel fra International HR Day 2022 her