5 tips til en god start på jobb i 2023

Er du en av de som synes vekkerklokka ringer veldig tidlig når du skal tilbake etter ferien og du må stå opp til «vanlig» tid igjen? Det er mørkt om morgenen og rolige morgener med slåbrok og kaffekopp erstattes med arbeidsklær og PC igjen. Du er ikke alene!

Her får noe tips til hvordan du kan komme i gang igjen på en litt «mykere» måte.

  1. Begynn forberedelsene før du tar ferie, lag lister over oppgaver og prioriter gjøremål for første uken etter ferien. Kanskje kan noe av dette være klart før du går ut i ferie. Med lister klare har du grei oversikt for å komme i gang.

  2. Dagen før du starter på jobb igjen - finn noe å glede til neste dag. Det kan være en oppgave du skal løse, treffe igjen kolleger, et nytt prosjekt du skal starte på osv.

  3. Hils på kolleger når du eller de kommer på kontoret, ta gjerne en hyggelig prat over en kaffekopp og hør hvordan kolleger har hatt det i julen.

  4. Alle syne vel ferie er deilig, men uten hverdager ville vel ikke ferier vært helt det samme. Hverdager og de er da fine de også. Så ha fokus på hvordan du ønsker at dine hverdager skal være og hva du kan gjøre for at de blir slik.

  5. Ikke glem å ta vare på hverandre, høytider kan være en vanskelig tid for enkelte. Vis at du bryr deg. Her får du en artikkel om utenforskap, viktigheten av følelsen av å stå sammen og opplevelsen av at folk vil deg vel.

Her kan du lese artikkelen "Utenforskap tar knekken på jobbengasjement"