Specsavers er kåret til Norges beste virksomhet på kompetanseutvikling

Optikerkjeden Specsavers er vinner av HR Norges Kompetansepris 2023. - De bidrar med et løft for hele bransjen med sitt sterke fokus på kompetanseutvikling hos ansatte, sier juryleder for HR Norges kompetansepris, Siri Langangen.

Kompetanseprisen 2023 Specsavers 2

HR Norge har i over 30 år delt ut HR Norges kompetansepris til en virksomhet eller organisasjon som har oppnådd spesielt gode resultater innen området personal- og organisasjonsutvikling. I fjor gikk prisen til Utenriksdepartementet, og i år gikk prisen til Specsavers.

Specsavers ble startet i 1984 og har siden oppstarten forblitt en familiebedrift, og ledes fremdeles av gründerne. De har som mål å være en utfordrer og et sted folk kan vokse. For å kunne bidra til virksomhetens formål, kreves det høy kompetanse hos de ansatte. Derfor er kompetanseutvikling av medarbeiderne avgjørende og et høyt prioritert innsatsområde hos dem.

Specsavers imponerer med sin systematiske tilnærming til intern karriereutvikling, ulike utviklingsløp for sine ansatte og ikke minst hvordan de har utviklet en egen metodikk for å fange opp nye kompetansebehov. De har også en ambisjon om å løfte hele bransjen de er en del av og ikke kun egen virksomhet, og de har gjort egne kompetanseinitiativ tilgjengelig for alle i bransjen. Jeg tror vinneren virkelig vil være til inspirasjon for mange andre bedrifter, sier juryleder Siri Langangen.

Har egne utdannings- og karriereløp

Specsavers jobber med kompetanseutvikling for hele bransjen blant annet med kurs og undervisning på universiteter, i tillegg til å arrangere konferanser for fagutvikling hvor man blant annet kan få etter- og videreutdanningspoeng.

- Som i flere bransjer er markedet for å rekruttere og finne gode spesialister ganske tøft. Specsavers har derfor sterkt fokus på å gjøre jobben spennende og attraktiv. De har blant annet utviklet eget utdannings- og karriereløp for å gi ansatte nye muligheter, sier Langangen.

- Vi er veldig stolte over å motta HR Norges kompetansepris. Prisen er en anerkjennelse av det arbeidet og den innsatsen vi har lagt inn i å sette fokus på kompetanseutvikling og å utvikle mennesker i vår egen organisasjon. Vår visjon er å forbedre folks liv gjennom bedre syn og med denne anerkjennelsen blir vi ekstra motivert til å fortsette dette viktige arbeidet, samtidig som vi tilfører kompetanse og erfaring til hele optikerbransjen, sier Nina Kleppe, administrerende direktør i Specsavers Norge.

Priskomité, HR Norges kompetansepris

- Siri Langangen, Konserndirektør People i Gjensidige og leder av årets kompetansepriskomité
- Anders Dysvik, Professor ved institutt for ledelse og organisasjon på BI
- Finn Skogum, Divisjonsdirektør Virksomhetsstyring i IMDi / Integrerings- og mangfoldsdirektoratet
- Morten Hegdal, SVP Talent & Learning at Posten Norge AS
- Sigrid Anna Oddsen, Avdelingsdirektør, Utenriksdepartementet
- Lotte Alvik Nilsen, komitesekretær og fagansvarlig produktutvikling i HR Norge

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Siri Langangen, juryleder
Telefon:90796177. E-post: Siri.Langangen@gjensidige.no

Philip Reiler, kommunikasjonssjef i Specsavers
Telefon: 94806380 E-post: philip.reiler@specsavers.com

Even Bolstad, daglig leder HR Norge
Telefon: 90666720- E-post: even.bolstad@hrnorge.no