Ukeavisen Ledelse: Norske ledere tar ikke morgendagens krav til utvikling innover seg

I Norge samarbeider Ennova og HR Norge om undersøkelsen 40 000 personer fra 42 land har deltatt i. ​Fredag hadde Ukesavisen Ledelse et tosiders oppslag der de gikk igjennom flere funn gjort av Global Employee and leadership index.

9 av 10 ledere mener at medarbeiderne deres har all den kompetansen enheten har bruk for, viser ny undersøkelse. – Bekymringsfullt, sier Even Bolstad i HR Norge.

Under Arendalsuka la YS fram tall fra årets Arbeidslivsbarometer som viste at fire av ti arbeidstakere frykter at roboter vil overta jobbene deres. Arild Steen Henriksen, direktør ved Arbeidsforskningsinstituttet, uttalte i den forbindelse at frykten er berettiget. HR Norge viser i en ny rapport til at amerikanske myndigheter spår at 65 prosent av elevene som i dag går på barneskolen, vil gå ut i jobber som ennå ikke finnes. Digitalisering og automatisering av morgendagens arbeidsliv er det «alle» snakker om innenfor fagmiljøene for strategi og ledelse. Like fullt viser ferske tall at hele 94 prosent av de norske lederne som har deltatt i undersøkelsen Global Employee and leadership index mener at medarbeiderne deres har all den kompetansen som kreves i enheten.

– Dette er et bekymringsfullt funn sett i lys av hva vi vet om endringene vi står overfor som følge av digitalisering og automatisering, sier Even Bolstad, daglig leder i HR Norge, som sammen med Ennova står bak den norske delen av undersøkelsen.

Artikkelen nevner også at nordmenn fortsatt ligger i verdenstoppen når det gjelder arbeidsglede og samtidig som vi er av de som oftest tar med oss jobben hjem.