– Teknologi og tall kan løfte HR-arbeidet

Stadig mer av oppfølgingen av menneskene på arbeidsplassen – HR-arbeidet – overlates til maskiner. Ifølge en rapport HR Norge ga ut i 2019 er det stadig flere virksomheter som tar i bruk og planlegger nye investeringer i digitale HR-løsninger.

Ingvild Johnson

– Vi ser at dette er et tema mange innenfor HR-bransjen er opptatt av. Mange er i gang med å automatisere HR-oppgaver og er på jakt etter gode systemer for dette, forteller Ingvild Johnson som er fagansvarlig i HR Norge i et intervju med DagensPerspektiv.

– Arbeidsgiverne sitter på store mengder data, som teknologien gjør det mulig å få mye ut av, sier prosjektleder i HR Norge, Ingvild Johnson. Foto: HR Norge

Robot avtaler intervjuer

Organisasjonen arrangerte i juni en digital konferanse der de satt HR-teknologi på dagsorden.

Johnson, som var prosjektleder for konferansen, gir eksempler på hva det kan være snakk om:

– Det kan være alt fra at personalhåndboka erstattes av selvbetjente nettløsninger til bruk av chatbot som svarer på spørsmål eller digitale plattformer for læring eller rekruttering, forteller hun.

Tradisjonelt ligger det mye administrasjon til HR-avdelingene. Det første målet for digitaliseringen er ofte å lette presset på HR ved å få på plass systemer som automatiserer enkle rutineoppgaver.

Les hele saken i DagensPerspektiv.