Svikt på elementær arbeidsrett gir omdømmetap

Hver sommer fokuserer LOs arbeidspatrulje på virksomheter som ikke har ting i orden. Men det er ikke bare gatekjøkkeneiere som svikter. Også helt til topps i Oslo kommune glipper det.

Astri Rosenquist ny

Even Bolstad, daglig leder i HR Norge var på NRK Nyhetsmorgen og snakket om ansettelsesavtaler og mangelen på disse i forrige uke. Det har blant annet kommet frem at kemnerern i Oslo hadde manglet arbeidskontrakt i over 5 år.
- Uheldig og pinlig sier Bolstad til NRK. I Arbeidsmiljøloven kommer det tydelig frem at alle skal ha arbeidskontrakt og hva den skal inneholde.
Dette er grunnleggende EU regler og gjelder absolutt alle type stillinger og form for ansettelse, som er blitt en del av norsk rett gjennom Arbeidsmiljølovens §14-6. Egentlig var svikten i Oslo kommune på det helt grunnleggende.

Isolert sett er dette ingen stor sak. Samtidig er saken i Oslo kommune er et av mange eksempler på at svikt på grunnleggende arbeidsrett og administrative rutiner kan få negative konsekvenser for både troverdighet og omdømme.

Og slik sett var kanskje dette innlegget grei folkeopplysning.

Du kan høre hele innlegget på NRK Nyhetsmorgen her.

Ønsker du å oppdatere deg innen arbeidsrett arrangerer HR Norge Arbeidsrettskonferansen 2019 24. april i Oslo.
Les mer om Arbeidsrettskonferansen og se program og påmelding her.Ønsker du å fordype deg kan vi tilby studiet i arbeidsrett på HR Akademiet, studiet gir 15 studiepoeng. Neste oppstart september 2019.
Les mer om studiet i arbeidsrett og søk her.