ABC Nyheter: Skriver du en dårlig søknad, hjelper det ikke hvor godt kvalifisert du er for jobben

Det er lurt å legge mye arbeid i hver enkelt jobbsøknad hvis du skal ha sjanse til å ende opp med drømmejobben.

I ABC artikkelen ble tre eksperter på søknadskriving, heriblandt HR Norges Sven Kinden Iversen, presentert med påstander om søknadsskriving. For så å skulle kommentere om de stemte eller ikke. Sven Kinden Iversen og de andre ekspertene kommer med flere gode tips til hvordan man formulerer og setter sammen en god søknadstekst.

- En klassisk tabbe, er å sende ut mange identiske søknader til flere firmaer, sende søknaden til riktig adresse mens man glemmer å endre navnet på firmaet i selve søknaden. Det mener Sven Kinden Iversen, fagansvarlig hos HR Norge, og får støtte av de andre ekspertene.

– Hver søknad skal være unikt skrevet for hver stilling. Hent gjerne tekst fra tidligere, men jobb fra A til Å og lag søknaden fra bunnen av, anbefaler Kinden Iversen.

- Dersom det ikke spesifiseres i annonsen at du skal legge ved bilde av deg selv i søknaden, bør du absolutt aldri gjøre det. Jeg opplever at bildet er med på å påvirke den som ser søknaden, og dermed dømmes du ut i fra bildet. Og for å gjøre best mulig nøytralt og konstruktivt inntrykk på arbeidsgiver bør du ikke legge ved et bilde. Dersom det står i annonsen at du skal det, bør bildet være i sort/hvitt og helt nøytralt fra skulder og opp, tipser Kinden Iversen.

Kinden Iversen fortsetter med å presisere at søknadsteksten skal være kort og til poenget.

– De som søker, har ofte en lang og bred bakgrunn, du får ikke alt med i en søknad, husk at det ikke skal være en prosaoppsummering av hele erfaringen din.


Skriver du en dårlig søknad, hjelper det ikke hvor godt kvalifisert du er for jobben (ABC Nyheter)