Lene hoppet av karusellen på Tusenfryd. Neste uke er hun konferansegeneral for 500 HR-folk fra offentlig sektor

Etter ni år på Tusenfryd fikk Lene Larssen ansvaret for å arrangere Pensjonskonferansen til HR Norge. Da var pensjon «noe jeg bare hadde hørt om». Ikke rart. Hun var ikke mer enn 24 år.

Lene Larssen tok, som mange andre ungdommer, sommerjobb på Tusenfryd som 15-åring. Etter tre sesonger ble hun mellomleder, og da hun hoppet av karusellen var hun leder for 130 medarbeidere.

— Underveis lurte jeg på hva jeg skulle bli når jeg blir stor, og da jeg snublet over HR-studiet til Markedshøyskolen gikk det opp for meg at faget inneholdt det jeg likte best ved jobben min på Tusenfryd, forteller hun.

Så ved siden av full jobb i fornøyelsesbransjen tok hun en bachelor i HR og personalledelse.

— Jeg var kjempeheldig, for gjennom jobben fikk jeg testet ut alt jeg lærte på skolebenken.

Etter avsluttet utdanning fikk hun jobb i HR Norge. Her fins det ingen HR-avdeling, så stillingen hun søkte og fikk var i produktavdelingen, i et lite team som står bak utvikling og gjennomføring av konferanser og andre arrangementer.

— Etter to uker på jobb ble jeg kastet rett inn i «offentligkonferansen», forteller hun. — Så gikk det ikke lenge før jeg hadde hovedansvaret for Pensjonskonferansen. Jeg visste jo ikke noe om pensjon – pensjon var noe jeg bare hadde hørt om, men nå er jeg antagelig en av de under 30 som er best oppdatert på dette området, ler hun.

Hun har arrangert denne kjempekonferansen to ganger.

— Det hadde ikke gått uten gode kolleger, samarbeidspartnere og rådgivere, sier hun.

Den viktigste av disse har vært Tore Wiggo Sørensen. Tore Wiggo er en kapasitet på pensjonsområdet, etter mange år i HR i store norske bedrifter, først og fremst i DNB. Den tidligere personaldirektøren jobbet også i HR Norge i mange år før han gikk av med pensjon i 2012. Men han er en meget aktiv pensjonist, og er stadig innom HR Norge for å diskutere og gi råd til sine tidligere kolleger.

— Det er litt rart og utrolig morsomt at jeg, 25 år gammel, etter å ha vært leder for hundrevis av tenåringer på Tusenfryd, nå har som en av mine viktigste medspillere en mann på 70 pluss, sier Lene.

Lene har også ansvaret for en annen av HR Norges store konferanser. Neste uke er hun vertinne for 500 deltagere på HR-konferansen for offentlig sektor, som arrangeres på Lillehammer hotell fra 19-21. januar.

Etter at 25-åringen overtok ansvaret, har det skjedd noen endringer.

— Etter de første konferansene hadde jeg klare meninger om hva som fungerte og hva som bør justeres, og de innspillene jeg har kommet med har stort sett blitt tatt til følge, sier hun.

Arbeidsdagene til Lene inneholder mye research, planlegging og møtevirksomhet.

— Det er veldig prosjektbasert fra arrangement til arrangement, forteller hun.

— Hva er det viktigste du har lært gjennom de halvannet årene du har jobbet i HR Norge?

— At det å gjøre en god jobb innebærer mye hardt arbeid. Når konferansen går av stabelen er det noen som har tenkt gjennom og planlagt nesten alle detaljer. Ingenting kommer gratis.

— Hvorfor er HR viktig?

— Etter å ha jobbet som linjeleder har jeg sett hvilken utrolig forskjell god HR-praksis utgjør i en virksomhet. Det finnes jo også mange undersøkelser som viser at HR betyr mye for virksomhetens resultater.

— Hva er dine tre beste råd til de som vurderer en karriére i HR i dag?

For det første, finn ut hva innenfor HR som interesserer deg, men ikke glem resten av det forretningsstrategiske. HR må forstå virksomheten for å levere det som bygger opp under strategien.

For det andre: Jeg har hørt mange si det og sier det nå selv: få erfaring fra linjen.

For de tredje: Sett deg harde mål og jobb beinhardt – det lønner seg.

Lene Larssen medium

Lene Larssen, fra Tusenfryd til Pensjonskonferansen

HR-profilen Lene Larssen

Arbeidserfaring:

  • 2006-2014 Medarbeider, linjeleder og avdelingsleder på Tusenfryd
  • 2014-> fagansavarlig produktutvikling, HR Norge

Utdanning:

  • 2011-2014 Markedshøyskolen (MH), bachelor HR og personalledelse
  • 2010-2011 Høgskolen i Oslo, Utviklingsstudier