Kurs

Praktisk bruk av generativ AI i HR

Utforsk fremtidens HR med kunstig intelligens! Ønsker du å være i forkant av teknologisk utvikling innen HR?

Bli med på vårt heldagskurs der vi dykker dypt inn i generativ kunstig intelligens (GenAI) og dens stadig voksende rolle i HR-funksjonen. Dette kurset er spesielt utviklet for HR-ansatte som ønsker å øke sin kunnskap om GenAI og dets praktiske anvendelser i HR-hverdagen.

Gjennom en kombinasjon av teori, case-studier og interaktive oppgaver, vil du få en dypere innsikt i hvordan GenAI kan transformere HR-prosesser og bidra til en mer effektiv og engasjerende arbeidshverdag. Vi vil også diskutere de etiske og juridiske aspektene knyttet til bruken av GenAI, og gi deg innsikt i hvordan HR kan støtte virksomheten i å utnytte potensialet som ligger i GenAI.

Dette kurset gir en unik mulighet til å få førstehåndserfaring med GenAI-verktøy, samt å bygge nettverk med likesinnede fagfolk. Ikke gå glipp av sjansen til å være i forkant av den teknologiske utviklingen i HR-bransjen!

Du får lære mer om:

  • Grunnleggende definisjoner og konsepter
  • Bruk av AI til å støtte HR-kjerneprosesser
  • Eksempler på suksessfulle AI-implementeringer
  • Hvordan AI-systemer læres opp
  • Etiske betraktninger og juridiske rammeverk
  • Hvordan velge riktig verktøy for din virksomhet
  • Praktisk erfaring med AI-verktøy

Detaljer

Åpne alle

Kursholdere:


Morten Sars er senior manager i EYs People Consulting-avdeling og leder fagområdet HR Transformasjon & Teknologi. Morten har spesialkompetanse på HR-teknologi og han har ti års erfaring fra HR-arbeid og optimalisering av HR-funksjonen, både fra linjen og som konsulent. Det siste året har Morten ledet EYs interne satsning på AI for HR.

Tony Hu er manager i EYs People Consulting-avdeling og tilhører fagområdet HR Transformasjon & Teknologi. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, med spesialisering innen informasjonssystemer. Tony har hatt det faglige ansvaret for AI for HR-satsningen til EY i Norge og har solid erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet forretning, HR og IT, både i privat og offentlig sektor.