Hvordan forholder du deg til konflikter og hvordan håndterer du konflikter? Svaret på disse spørsmålene er avgjørende for løsningen og relasjonen videre.

Konflikthåndtering i arbeidslivet handler om å forstå konfliktens anatomi for å kunne forebygge og mekle. Samtidig handler konflikthåndtering om å ivareta balansen mellom styringsrett og omsorgsplikt. I konfliktarbeid er målet ikke bare å løse en konflikt, men å ivareta relasjonene, slik at resultater vedvarer og løsninger består.

På dette kurset får du virkemidler for konflikthåndtering og lærer praktisk og rettslig forsvarlig personaloppfølging.

Gjennom kurset vil balansen mellom hensyn og ansvar behandles både i et relasjonelt og i et rettslig perspektiv. Kursholderne er konfliktmekler og advokat – med hver sin spisskompetanse har de en praktisk tilnærming til konflikt med muligheter og utfordringer.

Kurset dekker blant annet:

  • Forebyggende tiltak
  • Konflikttrappen
  • Mekling
  • Spilleregler
  • Omstilling og endringsprosesser
  • Roller, mandat og fullmakter
  • Arbeidsgivers styringsrett
  • Språkets rolle

Som deltaker får du en grunnleggende innføring i omstilling og personaloppfølging i et arbeidsmiljøperspektiv, konfliktteori og teknikker for å forebygge og mekle.

Kurset passer for HR, ledere og verneombud.

Kursholdere

Tanja Juul Rødahl har tidligere arbeidet som rådgiver i sentraladministrasjonen i Oslo Kommune, seniorkonsulent i Arbeidsmiljøsenteret, og som partner og konsulent i Considium Consulting Group AS. Hun er nå selvstendig og bistår bedrifter med konsulenttjenester og rådgivning. Tanja har gjennomført Master of Management-program i Samspill og ledelse på BI, og har utdanning innen omstilling og forhandlinger samt sosialpedagogikk. I tillegg er hun sertifisert innen coaching, LØFT og MTM, og har også vært mekler i Konfliktrådet.

Thomas Braut Svendsen er advokat og partner i Advokatfirmaet Helmr, hvor han hovedsakelig arbeider med arbeidsrett og tilgrensende rettsområder. Han har tidligere vært seniorrådgiver i NAV. I tillegg til alminnelig advokatpraksis og foredragsvirksomhet er Braut Svendsen medforfatter av blant annet arbeidsrettsboken ”Arbeidslivets spilleregler”

NB! Avbestillingsbetingelser:
Ved avmelding senere enn 2 uker før kurset starter blir deltakerne belastet med 50% av kursavgiften. Avmelding senere enn 3 dager før kursstart og påmeldte som ikke møter opp, må betale full pris. Avmeldingen må være skriftlig. Ved sykemelding fra lege refunderes kursavgiften i sin helhet.

Betaling/faktura:
Faktura vil bli sendt i forkant av arrangementet.

Behov for overnatting?
HR Norge har hotellavtale med Thon Hotels, Scandic Hotels og Strawberry, som betyr at du får rabattert pris på overnatting.

Vi gjør oppmerksom på at eventuell overnatting må ordnes på egenhånd og at oppholdsutgifter ikke er inkludert i kursavgiften. Eventuell avbestilling og "no show" må selv håndteres / betales av den enkelte.

Spørsmål
Alle henvendelser rettes til HR Norge på tlf. 22 11 11 22 eller e-post hrnorge@hrnorge.no