Lønnsoppgjøret 2021: Bakgrunnsmateriale fra HR Norge og Korn Ferry

Natt til søndag er det innspurt i lønnsoppgjøret mellom LO-NHO. Rett før påske gjennomførte HR Norge og Korn Ferry webinar som tok for seg tallgrunnlag og andre utfordringer for LO/NHO-oppgjøret - og dem som kommer etterpå. Under finner du dette, sammen med ytterligere en webcast med tall for lønnsutviklingen i Norge generelt i fjor og for HR området spesielt. I tillegg finner du HR Lønnsrapport.

HR Lonnsrapport 2021 landingssiden for rapporter 768x480

Vi er vant til å høre at «partene står langt fra hverandre». Men i år er det virkelig sant. En utfordring er muligheten for reallønnsnedgang. En annen utfordring, er at flere brøt ut av folden og ga mer enn det som frontfagene anviste i fjor. Det betyr også at LO-NHO oppgjøret går inn i mekling med svekket autoritet i forhold til alle dem som kommer etter, og slik sett bare er første hump på veien på hva som kan bli et uvanlig krevende mellomår.

LO har tatt ut 23.000 arbeidstakere i første omga...

Ønsker du å lese hele artikkelen må du være medlem i HR Norge

Virksomhetsmedlem?

Jobber du i en virksomhet som er virksomhetsmedlem i HR Norge får alle ansatte tilgang til +artikler og andre medlemsfordeler.

Er du ikke medlem?

Som medlem kan du lese hele artikkelen. I tillegg får du tilgang til en rekke andre medlemsfordeler som hjelper deg i jobbhverdagen.

Flere artikler

Streik
Lønn
De seks viktigste tingene du bør vite ved streik
De seks viktigste tingene du bør vite ved streik
HR Lonnsrapport 2024 artikkel format 003
Lønn
HR Lønnsrapport 2024- hva sier tallene og hvor ligger utfordringene?
HR Lønnsrapport 2024- hva sier tallene og hvor ligger utfordringene?
Even Bolstad alvorlig
Lønn
Lønnsoppgjøret ender i konflikt
Lønnsoppgjøret ender i konflikt