SOMMER, SOMMER, SOMMER

Kanskje skyldes det at våren har vært våt og kald - kanskje er det bare det at hjulene i HR Norge spinner rundt enda fortere enn i fjor og at vi har fullt trykk på å ferdigstille det som ferdigstilles kan. Ja, det er en frase. Men i år kom sommerferien virkelig brått på.

I dag skal jeg en tur innom NRK og bli intervjuet. Ikke om digital transformasjon, agilitet, internasjonalisert arbeidsliv eller en av de store strategiske temaene. Men rett og slett pludre litt rundt temaet «Hvordan komme raskest mulig inn i feriemodus?». Det er jo en interessant ekspertrolle å ta, særlig siden jeg selv ikke akkurat briljerer i øvelsen.

Så for å forberede meg tok jeg Facebook og Workplace i bruk. Overraskende mange foreslår yoga. Ikke dumt, min variant er kanskje dykking. Intet fjerner stress så godt som langvarig blikkontakt med fisk. Tom innboks, ryddig pult og klar agenda med morsomme ting du kan glede deg til å gripe fatt i når du kommer tilbake, er også gode råd. En god kollega tipset om å stenge pushmail og legge alle jobbapper på side to på mobilen. Smart. Poenget er at vi, kroppen, sjelen og familien trenger at vi har sammenhengende tid «off». Det er en grunn til at Ferieloven er som den er – definert som vernelov og med klare føringer på sammenhengende ferie.

«Ferie er å gjøre noe annet», sier en god venn av meg – før han starter med det som er dette årets byggeprosjekt. Og når ferien har vart en stund, regnbygene slår inn over ferieparadiset, den siste boken til Jo Nesbø er konsumert og barna krangler, kan det jo være rom for å gjøre noe annet. For eksempel søke tilflukt i HR Norge sitt videobibliotek. Og det uten at det defineres som «jobb». Videobiblioteket er rikholdig med noen av de beste foredragsholderne i Norge og verden for øvrig. Er du ansatt i en bedrift med virksomhetsmedlemskap i HR Norge – og det inkluderer de fleste av oss – så er det lett å generere passord. I tillegg er det er helt gratis. Fiks tilgang her før du tar helt fri.

Etter sommeren starter vi i HR Norge sesongen i Arendalsuka. Onsdag 14. august arrangerer vi to debattmøter med tilhørende rapportlanseringer. Det ene møtet handler om Mangfolddet andre om hva som holder CHRO våken om natten. Håper å se deg der. Så går det slag i slag ut over hele høsten med blant annet medlemsmøter, artikler, konferanser, kurs og HR akademiet. Ikke bare i Oslo, men også i de andre største norske byene. Høydepunktet blir antakelig HR Forum i november, med strålende program og hvor påmeldingene allerede har begynt å strømme på. Vi lukker sesongen i desember med en oppfølgning av fjorårets suksess da vi arrangerte medlemsmøte i Jakobs kirke.

HR Norge har aldri levert mer og blitt brukt så mye av dere som det siste året. Vi er ydmyke for den tilliten dere viser og tilbakemeldingene vi får; både vi her i Team Akersgata Oslo og regionstyrene med base i Stavanger, Bergen og Ålesund. Vi gleder oss til det som kommer ut over høsten.

Men først: God sommer!

Pust med magen, steng pushmail og nyt gleden av å gjøre det du vil – ikke bare det du må. Ønsker du litt faglig påfyll i ferien finner du det her.

Even Bolstad Daglig leder