HRtv: Samtale om lederskap

Da han begynte som direktør ved Ringerike sykehus var det første han gjorde å spørre de ansatte hvordan de vil ledes. De ansatte svarte, og Per Bleikelia snudde pyramidene. Her møter du vinneren av HR Norges Lederprisen 2016 i en samtale om lederskap med Trude Husebø.

Trude huseboe per bleikelia oppslag

Sykehusdirektør Per Bleikelia er allerede legendarisk for sitt lederskap, og man snakker nå om «Bleikelia-modellen» som et forbilde for hvordan ledelse skal utøves.

Da Per overtok roret ved Ringerike sykehus snudde han pyramidene og åpnet for utstrakt selvbestemmelse og myndighet i de ytterste leddene av organisasjonen. For det viktigste møtet som skjer på et sykehus er møtet mellom pasienten og legen, og da må også alt annet tilrettelegges for dette møtet.

— Det er de hvitkledde som er heltene, men vi har mange andre helter også, sier han i denne samtalen med Skulds HR-direktør Trude Husebø, som også er juryleder for Lederprisen.

Han sier at rørleggere og elektrikere og mange andre er også viktige for at sykehuset skal levere det ene «sannhetens øyeblikk» etter det andre — og de må få høre hvor viktige de er.

Per og Trude er enige om at vi gjør lederskap til et altfor komplisert tema.

— Det handler om relasjoner, trygghet og de fleste av oss ønsker å jobbe på lag, sier Per.

— Hvis man blir enig om hvordan det skal ledes, trenger det ikke være så vanskelig.