Den canadiske rakettforskeren som løste den norske gåten

— Jeg prøvde å si hei til folk i køer og på bussholdeplassen, men de ble redde og skeptiske og snudde seg bort. Så gikk jeg en tur i fjellet. Da sa alle «hei» til meg. Det var ganske forvirrende, sier Julien S. Bourrelle. Den canadiske rakettforskeren har dekodet de særnorske sosiale normene, og forteller om dem i sine bøker og foredrag.

Norwegian handshake toppbanner

Julien S. Bourrelle har bodd i en rekke land. Ingen steder var mer forvirrende enn Norge. Hans utenfra-inn-perspektiv på de særnorske sosiale kodene er blitt en stor suksess både som en humoristisk og nyttig guide for utlendinger som kommer for å jobbe i Norge og for arbeidsgivere med en flerkulturell arbeidsstokk.

Han er sivilingeniør, og det er blant annet han vi snakker om når vi sier at «det er vel ikke akkurat rocket science». For Julien kan faktisk kalle seg en rocket scientist. Hans erfari...

Ønsker du å lese hele artikkelen må du være medlem i HR Norge

Virksomhetsmedlem?

Jobber du i en virksomhet som er virksomhetsmedlem i HR Norge får alle ansatte tilgang til +artikler og andre medlemsfordeler.

Er du ikke medlem?

Som medlem kan du lese hele artikkelen. I tillegg får du tilgang til en rekke andre medlemsfordeler som hjelper deg i jobbhverdagen.