Ukeavisen Ledelse: Optimisme og motivasjon

​«Lager optimistiske ledere seg bedre muligheter for å lykkes enn såkalte realister og pessimister?», spør Ukeavisen Ledelse.

Avisen har snakket med en rekke eksperter for å finne ut om optimisme er bra. Det er det åpenbart, men i passende doser. En av ekspertene er Even Bolstad i HR Norge, som advarer mot ytterpunktene.

«Det er ytterpunktene av optimisme og pessimisme man må holde et øye med – der folk unnlater å jobbe med et problem fordi de tror utfallet er gitt, eller at resultater kommer av seg selv.»

Even Bolstad, HR Norge

Artikkelen tar utgangspunkt i boken «Den nye organisasjonspsykologien: Positiv psykologi og positivt lederskap» av Daniel Adriaenssen, Dagny Adriaenssen Johannessen og Jon-Arild Johannessen.

Andre observasjoner om optimisme og lederskap hentet fra oppslaget:

«Optimister har en tendens til å være mer handlekraftige og proaktive når de håndterer utfordringer.»

Morten Eikeland, AFF

«Du kan ikke tenke at du vil mislykkes når du skal starte opp noe og få det til å vokse. Derfor er det bra for samfunnet at entreprenører og gründere er optimistiske til sine egne prosjekter.»

Jan Ketil Arnulf, BI

«Man må imidlertid være forsiktig og sørge for at det ikke blir for mye av det, siden det kan føre til at man går glipp av viktige detaljer eller muligens tar litt for raske avgjørelser.»

Jon-Erik Børresen, Alaric

Les hele saken i Ukeavisen Ledelse / Dagens Perspektiv (krever abonnement):

- Optimisme trigger motivasjon