NRK Østlandssendingen: En av ti vil slutte i jobben etter ferien

En av ti sitter på arbeidsplassen sin og har lyst til å finne seg en ny jobb før neste år er omme, skriver NRK Østlandssendingen med henvisning til Global Employee and Leadership Index fra Ennova og HR Norge.

– Det er en kjempeutfordring for bedriftene og for de arbeidstakerne som går rundt og har lyst å gjøre noe annet, sier Even Bolstad, daglig leder i HR Norge til NRK.

Det er ikke lønn som er hovedgrunnen til at folk vil bytte arbeidsplass. Det er heller ikke nærmeste leder. Årsakene ligger i helt andre ting.

NRK skriver også at vi ligger på Europa-toppen i arbeidsglede.

– Norge er europamestere i arbeidsglede. Det er ingen som har det bedre enn oss. Vi har en stor trygghet i jobben, og vi tror fremdeles i stor grad at vi kan få en god jobb et annet sted også, sier Even Bolstad ifølge NRK-oppslaget.

- Vi føler oss trygge, er motiverte og har høy trivsel på jobb. I tillegg har mange norske medarbeidere mye selvråderett, altså at vi i stor grad kan organisere arbeidet slik vi selv opplever som hensiktsmessig, noe som er med på å gjøre at vi trives godt.

Les hele saken: