VG: Over 50 på jobbjakt

– «Eldre» er for mange et negativt ladet ord, kanskje også «senior», sier Even Bolstad til VG i et oppslag med tips til deg over 50 på jakt etter jobb.

VG setter fokus på arbeidsledighet blant folk over 50, og videreformidler ekspertråd om å snu alder og erfaring til noe positivt.

Arbeidsledigheten stiger raskt blant de eldste arbeidstagerne, fastslår avisen. Men selv om det er dårlige tider i mange deler av norsk næringsliv, er det fortsatt muligheter for ny jobb, selv om man er godt voksen.

VG og Dine Penger videreformidler ekspertisens beste tips for jobbsøkere over 50 år. Blant ekspertene er både Ragnhild Molstad i Right Management og Even Bolstad i HR Norge.

De er samstemte: vær stolt av den alderen, erfaringen og kompetansen du har, og selg den inn som et attraktivt gode.

En rapport om arbeidslivet som Senter for seniorpolitikk fikk utført i fjor, viser at bare åtte prosent av den yrkesaktive befolkningen ser på arbeidstagere over 50 år som meget attraktive.

Men daglig leder Even Bolstad i HR Norge møter jevnlig «gamle» 40-åringer og «unge» 65-åringer, i følge VG.

– «Eldre» er for mange et negativt ladet ord, kanskje også «senior». Kleber man ord som «erfaren», «reflektert» eller «stabil» til akkurat samme person, blir assosiasjonene fort noen andre. I tillegg blir dette fort stereotypier. Bak gjennomsnitt og stereotypier finnes det store individuelle variasjoner og bransjeforskjeller, sier HR Norge-sjefen til avisen.

20160602 VG Over 50 på jobbjakt

VG 2. juni 2016