Ukeavisen Ledelse: Oppsigelser eller permittering?

Det skal være en høy terskel for å permittere medarbeidere, sier HR Norge-sjef Even Bolstad til Ukeavisen Ledelse og Dagens Perspektiv.

Ifølge Bolstad er det ingen andre nasjoner som har permitteringsregler som ligner de vi har her hjemme. Det fører blant annet til at arbeidsgivere lettere går for pemittering når havet blir svart.

– Permittering skal være en løsning i en unntakstilstand. Når du skal tilpasse virksomheten til en ny normalsituasjon, skal du ikke bruke denne løsningen, poengterer Bolstad overfor avisen og nettstedet.

Bolstad utdyper at arbeidsgivere bør tenke igjennom hensynet til både enkeltpersoner, virksomheten og storsamfunnet før slike personalmessige beslutninger tas.

– Når du ser at dårligere tider er i anmarsj er det viktig å ta et ærlig oppgjør med situasjonen. Dersom det er en ny normalsituasjon må du ikke gi medarbeidere illusjonen om at de ikke mister jobben ved å tvære den ut med permitteringer. Reglene må ikke misbrukes. Det kan være skadelig for enkeltindividene, bedriften og storsamfunnet. Det er dumt på alle måter, både for sysselsettingen og for statskassen, forklarer han.

Les hele saken i Dagens Perspektiv (betalingsmur).