Ukeavisen Ledelse: Kan HR-direktørene bli de nye toppsjefene?

De beste HR-direktørene ligner mer på toppsjefene i lederstil og lederegenskaper enn de fleste andre ledere i ledergruppen, viser ny internasjonal studie. Kan HR-direktørene bli de nye toppsjefene?

Det er Ukeavisen Ledelse som stiller dette spørsmålet i et stort oppslag i sin utgave den 9. januar 2015.

Oppslaget tar utgangspunkt i en undersøkelse Korn Ferry og RBL Group har gjort på lederprofiler som viser at det er større nærhet og likhet i profilene til CEO og CHRO enn mellom CEO og de fleste andre CxO-roller.

Resultatene kan komme overraskende på noen, men Tor Arnesen er ikke overrasket. Arnesen er administrerende direktør i A/S Norske Shell og tidligere leder for HR strategi og internkommunikasjon i Royal Dutch Shell. Han minner Ukeavisens lesere om at HR og toppledelse har sammenfallende interesser på mange områder.

«Eksempelvis er kommunikasjon og det å få til et samarbeid både i ledergruppen og i organisasjonen totalt noe en toppleder er veldig opptatt av. Dette er områder HR personer alltid har vært opptatt av, blant annet som rådgivere for toppleder og andre ledere», sier Arnesen til Ukeavisen Ledelse.

HR Norge omtalte den samme undersøkelsen i artikkelen «Dave Ulrich og Korn Ferry: HR-direktøren er sjefens naturlige etterfølger?».