TV 2: Marte (26) har mastergrad i ledelse, men jobber i barnehage

Til tross for økende arbeidsledighet, og spesielt blant unge mennesker, er daglig leder Even Bolstad i HR Norge optimistisk på vegne av de arbeidssøkende.

I løpet av det siste året har 31.000 nye mennesker blitt arbeidsledige, og av disse er halvparten ungdom, skriver TV 2 i en artikkel på sine nettsider.

De intervjuer 26-åringen Marte Johanne Lie Bjerke som har mastergrad i ledelse. Hun har søkt jobber siden mars, men har ennå ikke fått noen tilbud som er relevante for utdanningen hennes. I stedet jobber hun i barnehage utplassert av et bemanningsbyrå.

– Jeg gråter ofte fordi jeg ikke føler meg god nok. Jeg føler at jeg ikke har noen funksjon i samfunnet, eller noe å bidra med, sier hun til TV 2.

Men daglig leder Even Bolstad i HR Norge gir trøst.

Selv om arbeidsledigheten har økt den siste tiden tror han at fremtiden har mye godt i vente for nyutdannede .

– I Norge har vi en tradisjon og økonomiske ressurser for å sette inn tiltak for å holde ledigheten nede, særlig blant unge, sier han til TV 2.

Tror på lysere tider

Bolstad har i tillegg stor tro på at fremtidens pensjonsbølge også vil skape mange nye arbeidsplasser for nyutdannede.

Likevel mener han at unge mennesker som kommer rett fra studier må senke kravene og ikke forvente for mye av seg selv, da dette kan få psykiske konsekvenser.

– Å møte veggen i jobbrelatert sammenheng, igjen og igjen, er tøft for de fleste og kan være ødeleggende for noen. Det er derfor viktig å finne en balanse, sier Bolstad til TV 2.

Han oppfordrer arbeidssøkende til å finne tilbake gnisten de hadde da de søkte studiet.

– Å søke jobb er en fulltidsjobb, og passivitet kan lett bringe deg inn i en negativ spiral. At man har tatt i et tak selv når man ikke har fått drømmejobben ser alltid godt ut for fremtidige arbeidsgivere, og i tillegg føler man seg som en bidragsyter i samfunnet, avslutter han intervjuet med TV 2.

Les artikkelen her.