Ledernett: Kall det et problem, for det er det det er!

Ledernett profilerer vinneren av HR Norges Lederpris, Hanne Tømta ved Nationaltheatret. Der kan du lese mer om hva Tømta mener om problemer vs. utfordringer, tilstedeværelse, godt lederskap og hva hun har lært mest av i sin karriere.

Intervjuet, som opprinnelig er fra HRmagasinet nr 4, 2014, men hentet fram i anledning tildelingen, er fullt av gullkorn fra teatersjefens munn, og er verdt å lese på nytt. Her er noen av høydepunktene.

«Jeg var på et seminar i København der Thorvald Stoltenberg var til stede. Etter at alle vi teaterfolkene hadde snakket om hva som skaper god dramatikk, og der vi brukte ordet konflikt i annenhver setning, sa han at vi måtte ta oss sammen. Han hadde jobbet et helt yrkesliv for å dempe konflikter, mens vi ønsker å få opp konfliktene hele tiden. Det med spenning ligger litt i teaterets natur.»

«Her er det alltid noens drømmer som knuses. [...] Den sorgen som noen ganger rår når det kommer til rollefordeling kan være utfordrende.»

«Du kaller ting hele tiden for en utfordring. [...] Kall det et problem, for det er det det er. Jeg blir imponert når ledere kaller en spade for en spade.»

«Arbeid er talentets søster ... og da mener vi ikke lillesøster.»