Ledernett: Annenhver sjef forelsker seg på jobb

Svenske Ikeas varehus i Bergen er et sted hvor ansatte i særlig grad forelsker seg i hverandre, skal vi tro Bergensavisens oppslag nylig, hvor HR Norges Even Bolstad ble brukt som ekspertkilde. I tillegg lærer vi nå fra Ledernett at annenhver svensk sjef forelsker seg på jobb. «Ikke anbefalt» sier Bolstad.

Ledernett viser til en svensk undersøkelse utført av magasinet Chef og Manpower, som avdekker at hele 75 prosent av de 4.500 forespurte kjenner til kolleger som har eller har hatt parrelasjoner på jobben.

Videre viser tallene at 12 prosent av svenskene har møtt sin nåværende partner på jobb. Blant sjefene er det 17 prosent som har møtt sin nåværende partner på arbeidsplassen.

Totalt har fem av ti ledere en eller annen gang i sitt liv hatt en partner som de har truffet på jobb.

- Der setter vi et stort, fett stempel med «Ikke Anbefalt» på, sier Bolstad til Ledernett. — De fleste virksomheter vil oppfatte det som uakseptabelt. Samtidig er det er slett ikke uvanlig at det oppstår en eller annen tiltrekning. Det er tross alt to mennesker som kjenner hverandre godt og som faktisk ofte har valgt hverandre allerede – rent profesjonelt. Men dersom det blir noe mer enn det profesjonelle handler det mer enn annet om å holde hodet kaldt selv om hjertet er varmt.

Bolstad mener dårlig impulskontroll kan koste deg jobben dersom du er leder.

- De fleste virksomheter som har muligheten, vil i det minste sørge for å splitte opp slik at turtelduene ikke jobber sammen. Mange vil i tillegg stemple «dårlig vurderingsevne» i pannen til lederen og ribbe henne for lederoppgaver. Det er slett ikke uvanlig at en av partene må forlate virksomheten.

Les mer: