Klassekampen: Grovsorterer på utdanning

Et høyt antall jobbsøkere med høyere utdanning gjør at arbeidsgivere kan kreve mer utdanning enn det strengt tatt er behov for til ledige stillinger. Det sier Even Bolstad til Klassekampen.

I et oppslag hvor Kristin Clemet i Civita går ut mot "masterjaget", har Klassekampen fulgt opp med et intervju med Even Bolstad, daglig leder i HR Norge.

– Dersom det kommer inn hundre søknader til en jobb, kan utdanning være lett måte å grovsortere ut store deler av søkerne for å få et mer håndterlig antall å vurdere nøyere, siteres han. – Den perfekte arbeidstakeren kan være blant de 80 som ikke ble vurdert på grunn av manglende utdanning, men det vet man ikke, sier han.

Det er gjerne i tilfeller der arbeidsgivere planlegger å ansette en person for lang tid, at de tar litt ekstra i når det gjelder krav til utdanning:

– Satt på spissen, er ikke utdanning så avgjørende dersom man skal ha noen til å gjøre den nøyaktig samme, enkle jobben i 20 år. Hvis en arbeidsgiver derimot ønsker å utvikle personer til å gjøre nye oppgaver og få en karriere i selskapet, vil de ofte se etter folk med mer utdanning enn det som strengt tatt behøves, sier Bolstad.

Kilde: Klassekampen

20160726 Klassekampen Grovsorterer på utdanning thumb
Klassekampen 26. juli 2016