HR Norge i media

HR Norge figurerer jevnlig i media. Her er noen av sakene.

Fire kjennetegn på millenniumsgenerasjonen

«Eldre generasjoner er ofte kritiske til dagens unge. Men den såkalte milleniumgenerasjonen ser ut til å få ekstra hard medfart, spesielt når det gjelder arbeidslivet», skriver Jobzone.no i sitt magasin.

Mye er sagt og skrevet om millennium-generasjonen, og denne gruppen nye arbeidstakere er blitt fremholdt som veldig annerledes enn alle andre generasjoner. Men HR Norges daglige leder Even Bolstad er slett ikke sikker på at denne generasjonen er så veldig annerledes.

«Dette er en ny ungdomsgenerasjon som har vokst opp i sin kontekst – akkurat slik som ungdomsgenerasjoner før dem. ”Utgående ungdomsgenerasjon” slipes til mot dem som var før, og utfordres av dem som kommer etter. Kanskje er en av de store forskjellene hvordan vi snakker om dette», sier Bolstad i intervjuet.

Han tror også det er stor forskjell på milleniumgenerasjonen her i Norge, og andre steder i verden.

«I Norden har vi vokst opp i en velstandsboble, det er riktig. Men det innebærer også et sterkt sosialt sikkerhetsnett, tillit til institusjonene, og stor trygghet på seg selv. I andre land er generasjonen gjerne mer desillusjonert, og kalles i enkelte tilfeller ”The Lost Generation”».

Bolstad trekker likevel frem noen ting som kjennetegner denne generasjonen. De kan du lese mer om i originalartikkelen på Jobzone.

Les mer på Jobzone: Hva bør arbeidsgivere lære av millenniumgenerasjonen?20160623 Møte med KMD

Foto: Håkon Holo Dagestad

Møte med departementet

HR Norge, Virke og Lederne var i møte med statssekretær Kristin Holm Jensen nylig. Møtet fant sted i Kommunal og moderniseringsdepartementet den 23. juni 2016. Temaet var oppfølging av de tre organisasjonenes utspill vedrørende offentlige søkerlister. Tilstede var også representanter fra Politidirektoratet og Justisdepartementet.

Les mer:


Lederkvalitet avgjørende for arbeidsglede og lojalitet

- Nærmeste leder i bedriften har rimelig god kontroll over de faktorene som ofte havner på listen over hvorfor folk slutter, sier Henrik Øhrn i HR-Norge til Karrierestart.no.

Les mer:


Global Employee and Leadership Index (GELx) 2016

Norsk arbeidsglede i verdenstoppen

03.06.16 - Den norske arbeidsgleden er fremdeles i verdenstoppen, skriver Ukeavisen Ledelse.

Avisen viser til undersøkelsen GELx, som viser at Norge fremdeles er på Europa-toppen og på tredjeplass i verden i arbeidsglede.

20160603 Ukeavisen Ledelse GE Lx arbeidsglede

Ukeavisen Ledelse 3. juni 2016.


Offentlige søkerlister

27.05.16 - Alisdair Munro, direktør i Virke, reflekterer over offentlige søkerlister i en bloggpost på Virke sine nettsider.

Munro er medforfatter av en kronikk fra HR Norge og Virke som ble publisert i Dagens Næringsliv den 24. mai 2016.

«Før jeg ble ansatt i Virke ble jeg kontaktet av en hodejeger som lurte på om det var aktuelt for meg å vurdere en lederstilling i offentlig sektor. Det var et vanskelig valg og jeg havnet i et klassisk dilemma knyttet til åpne søkerlister.»


Engasjement gir superkrefter på jobb

10.05.2016 - Studier viser at engasjerte ansatte bidrar til lønnsomhet, innovasjon og lojale kunder, skriver Ledernytt.

– Engasjement kan knyttes til nyskaping, kundefokus, kvalitetsfokus, produktivitet, endringsvilje og sykefravær. Går du på jobb med høyt engasjement trekker disse faktorene i positiv retning sammenlignet med kolleger med middels eller lavt engasjement, sier Even Bolstad, daglig leder i HR Norge, til nettstedet.

Han viser til en Ennova-analyse gjennomført i en stor nordisk finansiell virksomhet som viste at ansatte med høyt engasjement oppnådde 9 prosent høyere kundelojalitet enn sine mindre motiverte kolleger.

Les saken i Ledernytt.