E24: Norske studenter kjøper «vitnemål i gull»

Norske studenter kjøper alumniringer for millioner. - Et nyttig tilhørighetssymbol, men minimal innflytelse på jobbmulighetene, mener HR Norges Even Bolstad.

"Kandidatringer som sådan har minimal betydning gitt at rekrutterer har et minstemål av profesjonalitet", sier Even Bolstad i HR Norge til E24 i en kommentar knyttet til den voksende populariteten for avgangsringer fra norske studiesteder.

Bolstad mener at dersom man faller for fristelsen til å rekruttere fordi man opplever at kandidaten over bordet ligner seg selv, begår man en klassisk feil som profesjonelle rekrutterere har høy oppmerksomhet på.

– Vi ser ofte etter speilbilder av oss selv, noe som kan være selve oppskriften for gruppetenkning og dårlig fungerende team. Skolebakgrunn kan være en slik faktor, men neppe ringen i seg selv.

Han mener det er flere positive sider ved kandidatringer, og viser blant annet til sin egen opplevelse. – Slike ringer gir en positiv «laugsfølelse» til dem som bærer samme ring. Man vet man har felles opplevelser bak seg og det er lett å ta kontakt.

– Jeg så for få minutter siden en med «min» ring på Charles de Gaulle i Paris, og da var det blikkontakt, smil og nikk med en gang. Det er klart det i en gitt situasjon er en god forutsetning for videre dialog.

Les hele saken i E24.

(Illustrasjonsfoto; Wikipedia Creative Commons)