DN: Tribunekaukere og roboter

En Sintef-forsker tar til motmæle mot «tribunekaukere» som roper at «robotene tar jobbene», hvor en av dem identifiseres som daglig leder av HR Norge. «Ropene har liten verdi, hvis målet er å skape utvikling», skriver Hans Torvatn.

20161121 DN Tribunekaukere oppslag

«Statistisk sentralbyrå. Alle økonomer som krever produktivitet. Samfunnsaktører som hevder at Kina løper fra oss. NHO som vil ha omstilling. Alle er de tribunekaukere», skriver Torvatn, og fortsetter:

«DN slapp en av dem til, nylig, under krigstyper om at 'Robotene tar jobbene'. Avisen fortalte at svenske forskere gir mange av dagens yrker en levetid på 20 år. Så får vi høre at lederen for bransjeforeningen HR Norge er ‘livredd for at bedrifter tar osteklokken på og begynner en proteksjonistisk kamp mot utviklingen’. Han, og flere med ham, roper ut sine ønsker om andres forandring høyt og tydelig. Ofte har de rett i det de kauker om. Men ropene har liten verdi, hvis målet er å skape utvikling.»

Du kan lese kronikken i sin helhet i Dagens Næringsliv (krever abonnement). Sintef har også publisert artikkelen på egne nettsider.. HR Norges daglige leder Even Bolstad har skrevet et tilsvar, se lenke under.

20161121 DN Tribunekaukere
Dagens Næringsliv, 21. november 2016.