DN: Sunne har mer arbeidsglede

​Arbeidsglede, jobbtilfredshet og motivasjon stiger med god helse, skriver Dagens Næringsliv, med henvisning til Global Employee and Leadership Index (GELx).

GELx er en undersøkelse i regi av HR Norge og konsulentselskapet Ennova.

Artikkelen supplerer et oppslag om at Apotek 1 bruker flere millioner kroner på å lage «emosjonell og engasjerende» intern-tv hvor de følger ansatte som forsøker å gå ned i vekt.

Det kan være lønnsomt med bedre helse blant ansattte. GELx fastslår at medarbeidere som selv oppgir å ha den dårligste fysiske og mentale helsen, har relativt lav score på arbeidsglede. Medarbeidere som oppgir å ha god helse, ligger derimot høyt på skalaen for arbeidsglede.

Mange arbeidsgivere har de siste årene involvert seg sterkere i de ansattes helse. Paal Leveraas, fagansvarlig for kommunikasjon i HR Norge, tror dette kan være lønnsomt for virksomhetene. – Det er en lønnsomhet i at arbeidsgivere engasjerer seg, men tallene viser også at for de mest ekstreme kan det slå andre veien. De som trener flere ganger i uken, og ofte hver dag – scorer omtrent like lavt som de mest usunne medarbeiderne, sier han til Dagens Næringsliv.

Undersøkelsen viser likevel at goder som treningsmuligheter i arbeidstiden eller subsidiert trening på helsestudio ikke gir påviselig effekt på medarbeideres trivsel og motivasjon. – Gevinsten er størst om man greier å mobilisere de inaktive. Å sponse helsestudio, uten å gjøre noe annet i tillegg, gir liten og noen ganger negativ avkastning. Det benyttes først og fremst av dem som allerede trener, sier Leveraas.

20160622 DN Sunne har mer arbeidsglede

Dagens Næringsliv 22. juni 2016