DN: Gode ledere bryr seg ikke om pengene

Daniel Walker (64) var en av Steve Jobs nærmeste medarbeidere i Apple. Nylig langet han ut mot HR i forbindelse med en konferanse i Oslo.
I en artikkel i Dagens Næringsliv sier Daniel Walker at det finnes veldig få gode ledere, og han er klar på hva en god leder er.

- Gode ledere har gode verdier og utvikler en krystallklar strategi som tåler en smell. Gode ledere bryr seg ikke om pengene, de bryr seg om produktet og menneskene og slutter aldri å gjøre disse bedre. De har en nådeløs lidenskap, sier Walker til avisen.

Han nevner Steve Jobs som en av få fremragende ledere.

Ifølge avisen er Walker kjent for å være kontroversiell, og han "hater hva andre innen HR elsker, og omvendt".

Generelt sier han om HR at:

- HR-bransjen trenger å fornye seg. Det er den minst imponerende gruppen jeg har sett i mitt liv, og jeg har fulgt med i 40 år.

- Konsernsjefer liker ofte sine HR-ansatte, men synes ikke de tilfører selskapet så mye. Dette er det gjort undersøkelser på, fortsetter han.

Han sier HR-ansatte skal finne gode talenter til selskapet, ikke «sitte med en masse papirarbeid».

Avisen har innhentet kommentarer fra daglig leder Even Bolstad i HR Norge i forbindelse med bredsiden fra Walker.

- HR er i endring, og mange sliter med overgangen fra å være den gamle, ensidig forvaltningstunge personal, til å være tett koblet på verdiskapingsprosessene i virksomheten. Problemet [Walker] adresserer er nok først og fremst der linjeledere og HR er for langt fra hverandre, hvor HR ikke kan business, og ledere ikke tar ansvar, sier Bolstad.

Les hele artikkelen på dn.no.