DN: De yngste stikker først

– Én av ti er så frustrert at de rekker opp hånden med én gang og gjør hva som helst for å slutte, sier Paal Leveraas i HR Norge til Dagens Næringsliv.

Gelx 2016 forsiden

De er desillusjonerte og kritiske til arbeidet, ledelsen og arbeidsplassen. Og kan ikke komme seg ut fort nok.

Inntil de har funnet en ny jobb, møter de daglig opp på en arbeidsplass som de ikke har lyst å være en del av. I Global Employee and Leadership Index 2016 fra Ennova og HR Norge omtales de som «run away-medarbeidere».

– Én av ti er så frustrert at de rekker opp hånden med én gang og gjør hva som helst for å slutte, sier Paal Leveraas, fagansvarlig for kommunikasjon i HR Norge til avisen.

De yngste medarbeiderne utmerker seg som de mest rastløse. Hver fjerde medarbeider under 39 år vil bort i løpet av ett år.

– Generelt er det et faresignal at mange vil bort, spesielt hvis det er de yngre. Ofte bidrar de yngste til å skape engasjement, motivasjon og så er de talentene og fremtidens ledere. På en måte er det en naturlig dynamikk, men det er også et effektivitetstap hvis flere slutter, sier Leveraas.

I nedbemanninger er det en tendens at mange yngre slutter. – Man kan fort ende med at det er feil personer som går. Når det er de beste som slutter, har organisasjonen et problem, sier han.

20160808 DN De yngste vil stikke forst w590

Undersøkelsen Global Employee and Leadership Index (Gelx) 2016 viser at 18 prosent av de norske medarbeiderne ønsker seg ut i løpet av ett år. 5500 nordmenn svarte på undersøkelsen. (Dagens Næringsliv 8. august 2016)