Dagsavisen: Vi er analoge og uberegnelige

«Mange millenniumsbarn tviholder på vinyl, bøker og brettspill. De er digitale innfødte, men tiltrekkes av det analoge. De velger tungvint sjarm foran digital nytte.» Det er HR Norges Tone Rose Todalshaug som skriver dette i en kronikk i Dagsavisen.

Hun skriver innledningsvis:

«Debatten om kunstig intelligens og roboter i arbeidslivet gir oss innsikt i de ufattelige mulighetene teknologien vil gi oss i nær fremtid. Den gir oss også små glimt av de stussligste sidene ved ny teknologi. Alle som har sett R2-D2 og C-3PO i Star Wars, og mer nylig den bedårende helseroboten Baymax i animasjonsfilmen «Big Hero 6», vet at roboter kan være skikkelig søte.

Jeg får likevel gåsehud når jeg ser for meg mine egne besteforeldre i nær «samtale» med en bedårende omsorgsrobot. Men i møtet med en grenseløs verden der teknologiske nyvinninger kommer i eksponentielle kaskader, er det heller ingen god løsning å lene seg tilbake med bremsene på. Bare spør Nokia. Eller Kodak. Digitalisering og robotisering vil unektelig spille en avgjørende rolle i opprettholdelsen av velferdssamfunnet.

Samtidig tenker jeg at et visst måtehold er helt på sin plass.»

Les hele artikkelen i Dagsavisen, eller les den originale temaartikkelen tidligere publisert her på HR Norges nettsider.