Privat sektor står overfor store endringer i tiden som kommer, både gjennom løpende omstillingsprosesser og nedbemanning. I slike prosesser er det viktig å ikke trå feil. Når er ansiennitet avgjørende? Kan du legge vekt på personlig egnethet? Hvilke saksbehandlingskrav gjelder for de ulike prosessene?

På kurset vil du få en innføring i de rettslige rammene og praktiske råd til gjennomføring av ulike omstillingsprosesser.

På kurset vil du blant annet lære mer om:

  • Arbeidsgivers styringsrett og endringsadgang
  • Utvelgelse ved omstilling og nedbemanning
  • Permittering
  • Dokumentasjonskrav
  • Samarbeid med tillitsvalgte
  • Sluttavtaler
  • Suksesskriterier og fallgruver

Kursholder
Benedicte Hille er advokat og partner i Helmr, hvor hun hovedsakelig arbeider med arbeidsrett og tilgrensende rettsområder. Hille har erfaring fra rådgivning innen arbeidsrett for både små og store virksomheter, samt knyttet til tvistesaker i arbeidsforhold, problemstillinger knyttet til arbeidsmiljø og fra gjennomføring av faktaundersøkelser.

Terje Gerhard Andersen er advokat og partner i Helmr, hvor han primært arbeider med arbeidslivsjuss. Han er utdannet cand.jur fra Universitetet i Oslo og LLM fra University of Minnesota. Han har tidligere vært tingrettsdommer ved Helgeland tingrett, samt i Follo og Nordre Østfold tingrett. Andersen er medforfatter av blant annet arbeidsrettsboken «Arbeidslivets spilleregler.

Avbestillingsbetingelser:
Ved avmelding senere enn 2 uker før kurset starter, blir deltakerne belastet med 50% av kursavgiften. Avmelding senere enn 3 dager før kursstart og påmeldte som ikke møter opp, må betale full pris. Avmeldingen må være skriftlig. Ved sykemelding fra lege refunderes kursavgiften i sin helhet.

Betaling/faktura:
Faktura vil bli sendt i forkant av arrangementet.

Behov for overnatting?
HR Norge har hotellavtale med Thon Hotels og Scandic Hotels, som betyr at du får rabattert pris på overnatting.

Vi gjør oppmerksom på at eventuell overnatting må ordnes på egenhånd og at oppholdsutgifter ikke er inkludert i kursavgiften. Eventuell avbestilling og "no show" må selv håndteres/betales av den enkelte.

Spørsmål
Alle henvendelser rettes til HR Norge på tlf. 22 11 11 22 eller e-post hrnorge@hrnorge.no