Arbeidslivet vårt er i problemer. Hvis arbeidet vårt var et klesplagg, ville det for mange vært en tvangstrøye. Eller i beste fall en dress med dårlig passform. Moderne arbeidspraksis svikter oss - begrenser snarere enn å forsterke våre ulike ferdigheter, styrker, lidenskaper og interesser. Da er det ikke rart at over 90% av oss, globalt sett, ikke er engasjert, begeistret og energisk for jobben vår. Hva om vi oppfordret folk til å tilpasse arbeidet sitt slik en skredder ville passet til en dress? Hva om vi begynte å forme arbeidet rundt mennesker i stedet for å forvente at folk alltid forvri seg rundt jobben? Hva om vi tok en mer personlig tilnærming?

Som et samfunn og i næringslivet omfavner folk muligheter for personalisering av produkter og tjenester. Vi liker og verdsetter å ha vår egen individuelle stil, tro og lidenskaper reflektert i det vi gjør og hvordan vi gjør det.

Så hvordan kan vi skape et personlig preg på arbeidet vårt? Svaret ligger i Job Crafting. Job Crafting oppmuntrer oss til å utforske hvordan vi handler, samhandler og tenker på våre oppgaver, tanker og relasjoner, og til å redesigne og tilpasse aspekter av arbeidet vårt på måter som fremmer engasjement, jobbtilfredshet, motstandskraft og fremgang. Job Crafting er en forskningsfundert og evidensbasert tilnærming med overbevisende resultater. Job Crafting øker innovasjon og smidighet, fremmer helse og velvære, og forsterker mening, hensikt og produktivitet i arbeidet.

I webinaret deler Rob Baker innsikt og casestudier fra virksomheter som har funnet innovative måter å oppmuntre til en personlig og menneskesentrert tilnærming til arbeid.

Webinaret går på engelsk.

Du får høre mer om:

  • Hvorfor vi trenger et personlig preg i jobben, hvorfor dette ofte mangler, og hva vi kan gjøre med det
  • Job crafting som en evidensbasert tilnærming til å bringe det beste av seg selv, og å kunne bruke mer av seg selv, i jobb.
  • Praktiske måter å bruke job crafting på i det daglige (for oss selv og andre)
  • Trinn for å skape og bygge inn en mer personlig opplevelse på tvers av en virksomhet


Om foredragsholderen:

Rob Baker

Rob Baker er spesialist på å bringe positiv psykologi til live i virksomheter, og blant de verdensledende på området Job Crafting. Han er grunnlegger og Chief Positive Deviant i Tailored Thinking, et ledende og prisvinnende selskap som jobber med evidensbasert positiv psykologi, wellbeing og HR. De ble kåret til HR Consultancy of the Year 2020 av CIPD. Han har jobbet på tvers av sektorer, for både store og små virksomheter i ulike bransjer

Rob er verdensledende når det gjelder å muliggjøre og oppmuntre til Job Crafting i virksomheter. Han har holdt foredrag på TEDx, og er forfatter av av boka Personalization at Work, en praktisk og evidensbasert guide for å bruke Job Crafting. Boka var finalist ved Business Book Awards 2021. Hans arbeid, ideer og forskning om hvordan mennesker kan personliggjøre og bringe det beste av seg selv til jobbene sine, har blitt presentert på konferanser verden over.

Rob er Chartered Fellow ved CIPD og en Chartered Fellow ved Australian HR Institute. Han har en mastergrad i anvendt positiv psykologi fra University of Melbourne og fortsetter å forske og samarbeide med akademikere fra universitetets senter for positiv psykologi.

Han er løpentusiast, og har tidligere konkurrert profesjonelt, og representert Storbritannia internasjonalt i fjelløp og orientering.

Medlemsmøtet er gratis og åpent for medlemmer i HR Norge.

Møtet foregår på engelsk.

Lenke til webinaret blir sendt ut i en epost dagen før.

Spørsmål
Alle henvendelser rettes til HR Norge på tlf. 22 11 11 22 eller e-post hrnorge@hrnorge.no