Vil du være med på å ta det neste steget for HR-arbeidet i Sporveien?
Sporveien leverer reiser med trikk, T-bane og buss med hovedvekt i Oslo og Viken. Selskapet eier og forvalter også eiendom og infrastruktur for trikk og T-bane. Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser og fraktet 155 millioner passasjerer i 2020. Konsernet har 3700 ansatte og en omsetning på 4,7 milliarder kroner. Konsernsenteret har ansvaret for de strategiske og overordnede føringene for alle resultatenhetene og selskapene i konsernet. Senteret består av hovedområdene Økonomi og finans, HR, Kvalitet og HMS, Kommunikasjon og samfunnskontakt, Markedstjenester, Dokumentsenter, Strategi og konsernutvikling, Digitalisering og innovasjon, IT, Konsernjuridisk og compliance, Informasjonssikkerhet og Eiendom. Det er 166 ansatte i konsernsenteret.

Vi ser etter en nytenkende HR-konsulent som kan bidra til at vi leverer stabile og gode HR-tjenester, samtidig som vi kontinuerlig forbedrer oss. Du vil bli del av et team av fem dedikerte og trivelige medarbeidere, som gleder seg til å få en ny kollega. Blant disse en leder, en HR-controller og to andre HR-konsulenter.

Teamet har ansvar for operativt HR for konsernet, med særlig vekt på personaladministrasjon, HR-policyer, regelverk, tariffavtaler, HR-rapporter og statistikk, personalgoder og andre etterspurte HR-oppgaver innen området. Vi er i stadig i utvikling og har spesielt fokus på å digitalisere, effektivisere og profesjonalisere HR-prosessene. Om du vil trives med variasjon i arbeidsdagen, fra å utføre personaladministrative oppgaver, til også å håndtere mer komplekse forbedringsprosesser, kan du være den kollegaen vi ser etter. Om du i tillegg har god helhets- og systemforståelse, er nøyaktig, ser løsninger og evner å navigere i et komplekst tariff- og avtaleverk, bør du så absolutt lese videre.

I denne jobben må du relativt raskt kunne håndterer disse arbeidsoppgavene:

Personaladministrative oppgaver, f.eks. registrering i HR-systemer og oppdatering av personaldokumentasjon

Saksbehandling og rådgivning til ledere innenfor våre ansvarsområder

Utvikling og oppdatering av rutiner og prosessbeskrivelser

Utvikling, forbedring og digitalisering av våre arbeidsprosesser

Er det behov for å utføre andre HR-oppgaver, eller vi finner ut at du er spesielt god på noe, ønsker vi at du deler din kunnskap eller blir vår spesialist på dette området.

På litt lengre sikt ønsker vi at du kan bli en av våre spesialister på:

Det regelverk og de tariffavtaler vi opererer innenfor

Policydokumenter på HR-området

Våre pensjons-, forsikrings- og yrkesskadeordninger

Vi mener du trenger følgende kvalifikasjoner for å klare dette på en god måte:

Relevant utdanning på minimum bachelornivå, med HR-faglige emner i fagkretsen

Erfaring fra arbeid med HR. Vi tror det er en fordel om du har jobbet noen år, men din erfaring er viktigere enn hvor mange år du har jobbet

Så gode IT-kunnskaper at du kan drive digitaliseringsprosesser fremover

God muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk

Det er en fordel om erfaringen din er fra en større virksomhet, gjerne med komplekse tariffavtaler.

Men ikke minst må du være den rette personen for stillingen. Og for å være det bør du:

Være positiv, engasjert og like å samarbeide med oss kolleger, så vel som alle våre samarbeidspartnere

Klare å jobbe selvstendig, men også trives med å jobbe i team

Like nye utfordringer, og være den som bidrar til å se løsninger, også når andre ikke gjør det

Være nysgjerrig, lysten på å lære og opptatt av innovasjon

Være en som tar initiativ og gjennomfører det du initierer

Være strukturert og nøyaktig

Er du lysten på jobben, men fremdeles i tvil om Sporveien er din rette fremtidige arbeidsgiver? Tenk da på følgende:

Sporveien er en samfunnsviktig virksomhet med stor betydning for miljøet, bylivet og folks hverdag. Vi ønsker å tilrettelegge for et grønnere samfunn. Derfor jobber vi for å levere mest mulig kollektivtrafikk for pengene. Sånn får vi flest mulig til å la bilen stå, og heller reise med oss. Virker det ikke kult å stå opp om morgenen, gå på jobb og vite at det er dette du bidrar til?

Sporveien verdsetter et godt arbeidsmiljø, og for å få til det legger vi stor vekt på trivsel, mangfold og humør. Ikke minst derfor har vi engasjerte og dyktige ansatte som bryr seg om hverandre. Høres ikke det ut som et bra lag å være på?

Vi har gode muligheter for videreutvikling, kompetanseheving og er så store at det også er et internt jobbmarked hos oss. Så selv om vi håper vår nye kollega blir hos oss en stund, vil det være mulig å bevege seg videre etter hvert.

Vi vil kunne tilby deg en konkurransedyktig lønn, og ikke minst ryddige og gode arbeidsvilkår. Hva lønnen konkret blir må vi snakke nærmere om når vi vet hva slags kompetanse og erfaring du har.

Vi har treningsrom på jobb, og et aktivt foreningsliv blant de ansatte med bl.a. bedriftsidrettslag, korps, og turgruppe

Alle våre ansatte og deres familie, kan få fribillett inntil sone 2 på Ruters rutenett i Oslo og Akershus. Fribillettene fordelsbeskattes i h.t. regelverk for dette.

Sporveien logo
Arbeidsgiver
Sporveien
Sted
Oslo
Stillingstittel
HR-konsulent
Stillingstype
Heltid
Søk her
Søknadsfrist 30.11 2021 23:55
Om arbeidsgiveren
Les mer Pil