HR-rådgiver til ASKO konsern
Du har sikkert sett en av våre 700 lastebiler på vei til å forsyne Norge med mat. ASKO er Norges ledende engrosvirksomhet og landets mest kundeorienterte og effektive logistikkpartner. Vi er stolte over at vi sikrer matlevering til hele landet, og vi jobber hver dag med løsninger som gjør leveringene mer bærekraftige. Likevel er vi aller mest stolte av menneskene i ASKO, og det er de du vil få jobbe med i denne nyopprettede stillingen som HR rådgiver i konsern. ASKO omfatter 13 regionale ASKO-selskap, mens ASKO NORGE AS er morselskapet til de regionale ASKO-selskapene. ASKO-selskapene er selvstendige enheter og har ansvar for å utøve ledelse og personaladministrasjon i eget selskap. Til ASKO NORGEs konsernstab søker vi nå en HR-rådgiver som kan støtte ASKO-selskapene i dette arbeidet, og bidra til å forbedre og utvikle HR-prosessene for ASKO. NorgesGruppen og ASKO implementerer nytt felles HR-system ila 2023 og HR-rådgiver vil ha en viktig rolle i dette arbeidet. Har du erfaring med dette fra tidligere er det en fordel. I tillegg til HR-system vil du få drive flere spennende HR-prosesser, fagansvar for rekruttering, bidra i videreutviklingen av ASKO-Skolen og støtte ledere i personalsaker. Er du faglig dyktig, fremoverlent og brenner for gode HR-prosesser – da kan dette være muligheten for deg!

Hovedoppgavene vil innebære:

 • Bidra til å forenkle og forbedre HR-prosesser, og være superbruker på våre HR-systemer
 • Bidra til at ASKO når våre overordnede mål ift å være en attraktiv arbeidsplass
 • Ha faglig ansvar for rekrutteringsansvarlige i ASKO selskapene, herunder lede fagforum Rekruttering
 • Bidra til å videreutvikle verktøy for læring og opplæring i samarbeid med ASKO-Skolen
 • Ivareta ASKO sine interesser inn mot NorgesGruppen, og sikre realisering av stordriftsfordeler gjennom deltakelse i felles fora
 • Ansvar for vedlikehold og oppfølging av Personalhåndbøker og ledelseshåndbøker
 • Være en pådriver og følge opp ASKO selskapene i arbeidet med praksiskandidater og lærlinger
 • Støtte ASKO-selskapene i personalsaker, og oppfølging av sykemeldte ved behov

Ønskede kvalifikasjoner:

 • Høyere relevant utdannelse, gjerne innen HR, jus, organisasjonspsykologi, eller administrasjon og ledelse
 • God kompetanse innen digitale verktøy og IT systemer
 • Kompetanse innen rekruttering, sykefraværsoppfølging og medarbeiderutvikling
 • God kompetanse og erfaring innen relevant lovverk, herunder arbeidsrett, arbeidsmiljøloven, ferieloven o.l.
 • Gjerne erfaring med lederstøtte innenfor hele spekteret av HR-området
 • Meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk

Hvem er du?

Vi er på jakt etter en person som evner å jobbe selvstendig og kan drive fram egne resultater. Du er interessert i teknologi, og hvordan HR-prosessene kan effektiviseres og standardiseres ved hjelp av systemstøtte og automasjon. I konsernet er det gode samarbeidspartnere til HR, men man vil i stor grad være den som driver frem HR-prosessene. Du står stødig i faglige diskusjoner og evner fremme ASKOs interesser i større fora inn mot våre eiere – NorgesGruppen. Vi mener derfor at du evner å kommunisere på en klar, presis og strukturert måte, både muntlig og skriftlig, med personer på alle nivåer i konsernet. Du har gjerne erfaring med lederstøtte. Til slutt har du erfaring eller engasjement rundt employer branding og bidrar til å fortsette det gode arbeidet med å vise hvilken attraktiv arbeidsplass vi er.

Hos oss blir du en del av et konsern med fokus på mangfold og bærekraft. Vi har medarbeidere fra mange ulike nasjonaliteter, og vektlegger i stor grad inkludering og oppfølging av våre ansatte for å sikre integrering. ASKO har en ambisjon om å bli bærekraftig og klimanøytral. Det betyr at vi fokuserer på energieffektiviserende tiltak, fornybare og bærekraftige ressurser og nullutslipp innen transport.

ASKO Logo
Arbeidsgiver
ASKO Norge AS
Sted
Oslo
Stillingstittel
HR-rådgiver
Stillingstype
Heltid
Søk her
Søknadsfrist 29.05 2022 23:55
Om arbeidsgiveren
Les mer Pil