Fagansvarlig for lønn
Brenner du for lønnsfaget og har lang og bred erfaring fra lønnsområdet? Trives du i rollen som saksbehandler og som rådgiver for ledere og medarbeidere, samtidig som du bidrar til utvikling av eget fagområde? Da ønsker vi å høre fra deg!

Arbeidsoppgaver

I denne stillingen vil du få et stort ansvar for løpende arbeidsoppgaver og faglig rådgivning, samtidig som du vil bidra til nytenkning og videreutvikling av området. Som fagansvarlig for lønn holder du deg faglig oppdatert, og deler aktivt din kompetanse med kollegaer og linjeledere for å sikre kvalitet i alle ledd.

Arbeidsoppgavene dine vil blant annet være:

 • lønnsarbeid fra A til Å
 • oppfølging av og rådgivning innen lønn og arbeidstidsbestemmelsene
 • behandle mottatte refusjonskrav, deriblant for reiser
 • sikre etterlevelse av relevant lov- og avtaleverk innen lønns- og arbeidstidsbestemmelsene
 • oppfølging av relevante leverandører
 • HR-analyser

Andre oppgaver i skjæringspunktet mellom lønn og HR kan bli tillagt stillingen ved behov og etter dine kvalifikasjoner. Du vil for eksempel kunne få ansvar for faglig oppfølging av andre medarbeidere som løser oppgaver innen ditt fagfelt, bidra i arbeidet med lønnsforhandlinger og delta i utviklingsarbeid innenfor virksomhetsstyring.

Kvalifikasjoner

Vi søker deg som har:

 • relevant utdannelse fra høyskole eller universitet på minimum bachelornivå, for eksempel innen HR eller økonomi og regnskap (lang og svært relevant arbeidserfaring kan i noen tilfeller kompensere for kravet om utdannelse)
 • flere års relevant arbeidserfaring, fortrinnsvis fra statlig virksomhet
 • erfaring i bruk av lønn-, tid- og personaldatasystem, fortrinnsvis SAP
 • god kompetanse innen relevant lov- og avtaleverk
 • gode IKT-kunnskaper, spesielt innen Excel
 • gode kommunikasjonsevner på norsk, både muntlig og skriftlig

Erfaring fra utarbeidelse av HR-analyser vil bli vektlagt

Personlige egenskaper

For å lykkes i stillingen må du identifisere deg med våre virksomhetsverdier; lærende, oppriktig og samlende.

Vi ser etter deg som er systematisk, rask og nøyaktig. Du har en stå-på-vilje og god gjennomføringsevne, og du er vant til og liker å jobbe mot frister og innenfor klare rammer. Du motiveres av å jobbe med tall og analyser, og du er proaktiv og engasjert i møte med nye systemer og komplekse faglige problemstillinger. Videre har du stor arbeidskapasitet, er fleksibel og trår til når uventede hendelser inntreffer.

Andre beskriver deg som serviceinnstilt, og du møter ledere, medarbeidere og kollegaer med åpenhet og ønske om å finne gode løsninger. Godt samarbeid og tydelig kommunikasjon er viktig for deg. Du jobber selvstendig og tar gode beslutninger på egenhånd. Det er samtidig viktig for deg å ha et godt arbeidsmiljø. Du bidrar til å skape og opprettholde dette gjennom å være imøtekommende, inkluderende og å dele kunnskap og erfaringer med dine kolleger.

Vi tilbyr

I Direktoratet for e-helse får du kolleger som er stolte av jobben sin og utfører den med stort engasjement. Vi ønsker deg velkommen inn i et faglig sterkt, dynamisk og hyggelig arbeidsfellesskap der tverrfaglig samarbeid er helt avgjørende. I tillegg tilbyr vi:

 • stilling som rådgiver/seniorrådgiver (stillingskode 1434/1364) med årslønn som tilsvarer kr 650 000 – kr 800 000
 • gode ordninger for pensjon, lån og forsikring i Statens pensjonskasse
 • gode permisjonsordninger og tilrettelegging i de ulike livsfasene
 • gode seniorordninger fra 62 år
 • fleksibel arbeidstid med sommertid fra mai til september og betalt overtid
 • trening i arbeidstiden og sosiale aktiviteter
 • faglig utvikling med mulighet for blant annet seminarer og kurs
 • moderne lokaler sentralt på Skøyen i Oslo

Vi tror på like muligheter

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold og vi ønsker alle kvalifiserte kandidater velkommen til å søke uansett alder, kjønn, arbeids -og livserfaring, hull i CV-en, seksuell legning, etnisk bakgrunn eller funksjonsevne. Vi i Direktoratet for e-helse ønsker å realisere regjeringens mål knyttet til inkluderingsdugnaden, om at minst fem prosent av de nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for deg, dersom du har behov for dette. Vi oppfordrer deg til å krysse av i jobbportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Vi ønsker å forenkle din søknadsprosess
I den elektroniske søknaden vil du bli bedt om å svare på noen konkrete spørsmål. Svarene dine vil sammen med din CV være vårt vurderingsgrunnlag i utvelgelsen av kandidater til intervju. Du trenger derfor ikke skrive et eget søknadsbrev. Vi ber deg legge ved relevante vitnemål/karakterutskrifter og attester i den elektroniske søknaden.

Har du noen spørsmål eller behov for en uformell prat om stillingen?
Ta gjerne kontakt med senior HR-rådgiver Bente-Cathrine Hannestad på telefon 993 50 096.

Direktoratet for e helse hovedlogo RGB farge
Arbeidsgiver
Direktoratet for e-helse
Sted
Oslo
Stillingstype
Heltid
Søk her
Søknadsfrist 21.08 2022 23:00
Om arbeidsgiveren
Les mer Pil